Un model și un voluntar în proiecte de caritate au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Vezi cine sunt elevele de 10 al Doljului

Iulia Roșu are 19 ani și este singura elevă de la “Elena Cuza” care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Emoțiile au copleșit-o în momentul în care a aflat rezultatele la probele susținute. 

 

„Mă așteptam să fie o medie mare, dar nu ma gândeam chiar la 10 pe linie la toate materiile. Mă bucur foarte mult de rezultat și le mulțumesc profesorilor și părinților mei care m-au susținut foarte mult în toată această perioadă.”, a declarat Iulia Roșu.


Pentru că este pasionată de politică, crede în spiritul civic și implicare, Iulia vrea să meargă la Facultatea de Științe Politice din București, facultate care i se pare cea mai potrivită pentru ceea ce își dorește să facă în viitor. Având deja experiența mai multor proiecte de acest gen în care a fost implicată, tânăra nu vrea să plece peste hotare, ci mai mult decât atât, vrea să schimbe în bine țara în care s-a născut.


De cealaltă parte Mădălina Georgiana Putere este singura absolventă cu 10 a Colegiului Național "Frații Buzești" și spune că va pleca din țară pentru a-și urma visul.  Model în timpul liber, Mădălina și-a lăsat în plan secund pasiunile și s-a pregătit intens pentru examene.

„Am avut emoții, dar nu foarte mari pentru că am învățat foarte mult înainte. Vreau să merg la Facultatea de Drept din București și îmi doresc o carieră în diplomație, bineînteles peste hotare.”, spune Mădălina.

Mădălina și Iulia sunt singurele două absolvente care au reușit să obțină media 10 la Bacalaureat, la nivelul județului Dolj. 

De altfel, județul nu este nici măcar la jumătatea clasamentului pe țară în ceea ce privește mediile obținute la examenul de Bacalaureat. Rata de promovabilitate de anul acesta este de 70,46%. Din cei 4324 de elevi înscriși în sesiunea iunie-iulie 2018, 526 au fost absenți, iar 5 elevi au fost eliminați din cadrul examenului.

În top trei cele mai bune licee din Dolj rămân Colegiul Național „Frații Buzești” și Colegiul Național “Elena Cuza”din Craiova, pe locurile 2 și respectiv 3, iar pe locul 1 se află Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, acesta din urmă fiind singurul cu promovabilitate de sută la sută. 

La Liceul Tehnologic Special "Beethoven" din Craiova niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.

 

 

Adauga comentariu