Un parlamentar PSD anunță cu surle și trâmbițe pe Facebook scăderea prețului carburanților. Senatorul de Dolj, Radu Preda: “De ieftiniri nu mai vorbește nimeni”. Numai că ieftinirea nu are nicio legătură cu economia internă

Senatorul PSD de Dolj, Radu Preda, a anunțat astăzi pe pagina sa de facebook care sunt prețurile carburanților. „În Craiova înghețată de azi știrea zilei ar fi următoarea: Benzina la stațiile Petrom este 5.08 iar la Lukoil am văzut-o cu 5.03”, scrie parlamentarul pe Facebook, publicând în susținerea afirmației și o fotografie cu tarifele practicate de benzinăria respectivă.

Deși printre atribuțiile și preocupările unui parlamentar nu ar trebui să se regăsească monitorizarea prețurilor carburanților, senatorul susține că știrea cu ieftinirea nu este destul de mediatizată.

“Am simțit nevoie să vă împărtășesc asta pentru că de ieftiniri nu mai vorbește nimeni, eu vă spun sincer am profitat și am făcut un plin!”, susține cu fermitate Radu Preda.

Este drept, în ultimul an s-a vorbit mult de scumpiri și majorări. ROBOR-ul a crescut la un nivel record, prețurile alimentelor au crescut, iar prețul gazului s-a majorat cu peste 5 la sută. Dar chiar să nu fi anunțat nimeni singura ieftinire din ultima perioadă? Normal că s-a anunțat! Aproape toate televiziunile și site-urile online naționale au publicat știrea cu ieftinirea carburanților. Iar explicația are legătură strict cu economia mondială, aspect pe care senatorul “omite” să îl precizeze.

Pe lângă faptul că parlamentarul a alimentat în weekend, când prețurile sunt mai mici (ce-i drept, este o diferență de doar câțiva bani per litru față de restul săptămânii), carburanții s-au ieftinit în ultimele 30 de zile la nivel mondial ca urmare a scăderii prețului internațional al barilului de petrol: de la 86 de dolari, cât era în octombrie, la puțin peste 59 de dolari la sfârșitul lunii noiembrie. În plus, cei mai mari producători din lume - Statele Unite, Rusia şi Arabia Saudită - au rămas cu petrol pe stoc mai ales din cauza încetinirii economiei globale deci există și o reducere a cererii. Astfel, vorbim de o ieftinire de aproximativ 10 la sută, la nivel mondial.

Explicația reală se pare că este cunoscută și de utilizatorii Facebook care îi urmăresc postările parlamentarului.

"Ieftinirea este o acţiune a Guvernului..şi nu ştim noi?", comentează Alidenimirela Birtu la postarea parlamentarului doljean.

"Ca şi ROBOR-ul.", scrie Gigi Dorobanţu.

 

Adauga comentariu