Un tânăr a furat o autoutilitară plină cu pepeni, de la Podari. A fost prins, eliberat, dar a recidivat! A ”ochit” un Matiz, în Craiova, și a plecat iar în aventura vieții

Un tânăr de 21 de ani, din București, ajuns pe plaiuri oltenești, a comis mai multe infracțiuni în încercarea de a ajunge acasă, în capitală. ”Aventura” a început pe 8 august a.c., la Podari, de unde a furat o autoutilitară parcată la câteva zeci de metri de proprietar, care vindea pepeni pe marginea drumului. Acesta lăsase autovehiculul neasigurat, cu cheile în interior. Și cu pepeni. 

Tânărul a fost oprit în trafic de polițiști din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Bârca, pe DJ 561, prin comuna Cerăt. A fost condus de polițiști la audieri, iar autoutilitara a fost restituită persoanei vătămate. Ca tabloul să fie ”complet” oamenii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bucureșteanul a fos reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind eliberat sub măsura controlui judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, pentru că nu mai avusese antecedente. Dar tânărul nu a renunțat. Ieri, acesta a fost reținut iar, de data aceasta de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, cercetat fiind pentru furtul unui autoturism. Alt autoturism. Un Matiz pe care l-a ”ochit” pe Bulevardul Decebal din Craiova, unde era parcat neasigurat şi avea cheile în interior.

După comiterea faptei, tânărul a fost depistat în trafic de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, pe raza comunei Nanu, acesta fiind preluat pentru cercetări de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, faţă de acesta fiind dispusă anterior măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pentru comiterea unei fapte asemănătoare. Pentru fapta anterioară, comisă la data de 8 august a.c., în localitatea Podari, cel în cauză fusese reţinut pentru 24 de ore de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea. Astfel, ca şi în cazul precedent, autoturismul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate, iar în baza probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore persoana în cauză, urmând ca acesta să fie prezentat unităţii de parchet cu propunerile corespunzătoare”, a precizat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj. 

Foto: arhivă

Adauga comentariu