Undă verde pentru construcția primului tronson din Drumul Expres Craiova-Pitești. Construcții Erbașu a renunțat la contestația depusă. Alte probleme se arată însă la orizont

Lucrările la primul tronson al Autostrăzii Ford, așa cum mai este denumit Drumul Expres Craiova - Piești, pot începe. Construcții Erbașu și-a retras contestația, astfel că Tirena Scavi, constructorul italian desemnat câștigător s-ar putea apuca de treabă, teoretic.

Doar că alte probleme se arată. Traseul Drumului Expres ar putea fi modificat după ce un primarul localității Bîrza din Olt a cerut acest lucru printr-o notificare trimisă către CNAIR. Edilul local susține că traseul drumului așa cum este el făcut acum, afectează trei case și propune ca traficul să fie deviat spre Balș. În aceste condiții începerea lucrărilor va mai avea puțin de așteptat și de această dată.

Câștigătorii licitațiilor pentru cele două tronsoane de drum au fost anunțați de CNAIR la începutul lunii octombrie. Vorbim despre un constructor italian pentru primul tronson și unul român pentru cel de-al doilea. Dacă pentru acest al doilea tronson nu au fost depuse contestații după anunțarea câștigătorului, nu la fel de simple au fost lucrurile pentru primul tronson.

Construcții Erbașu a fost semnatarul contestației pentru primul tronson, contestație care a încurcat puțin firul lucrurilor. Cum acesta și-a retras la sfârșitul lunii octombrie contestația, lucrurile ar trebui să intre pe făgașul normal și să înceapă lucrările la primul tronson.

"Cristian Erbaşu a explicat că la baza deciziei de a renunţa la contestaţie se află o analiză realizată împreună cu avocaţii." , scriu cei de la economica.net.

Costurile pentru realizarea tronsonului 1 al Drumului Expres se ridică undeva la 76 milioane de euro fără TVA, iar pentru tronsonul 2 la 168 milioane de euro fără TVA.

Drumul Expres ar trebui să fie gata în 36 de luni, cu o garanție de șapte ani. Întregul proiect are o lungime de 121 de km și va fi finațat prin POIM 2014-2020. Autostrada Ford va avea patru benzi de circulație.

 

 

 

Adauga comentariu