Unde intervine prima dată Salubritatea când ninge

Autoritățile au pregătite 100 de utilaje care să acționeze pe străzile Craiovei, conform planului de deszăpezire, în aceste zile în care sunt anunțate ninsori abundente. Craiovenii trebuie să știe că deszăpezirea se face în funcție de importanța străzilor, așa că dacă locuiesc pe străzi secundare sau alei utilajele vor intra pe ele gradual, și nu de la primii fulgi. Primele vizate de intervenții sunt zonele de risc din oraș, cum sunt intersecțiile, sensurile giratorii, pasajele și zonele de pantă.

”Avem 100 de utilaje gata să intervină, jumătate dintre ele apartinând SC Salubritate, multifuncționale dotate cu lamă și sărărițe, încărcătoare material antiderapant, tractoare cu sărărițe, plug și lamă, autogunoiere cu lamă. Pentru trotuare, avem pregătite freze și ATV-uri, iar aproximativ 500 de oameni de la Salubritate, RAADPFL, R.A.T. Craiova și C.A.O. vor degaja zăpada. Se va lucra non-stop, asigurând permanența pentru intervenții, cu cel puțin 15 oameni la coordonare pe fiecare tură. Orașul este împărțit în 10 sectoare de activitate și se va interveni in 3 etape”, a anunțat și primarul Craiovei, Olguța Vasilescu.

Prioritatea au, conform conducerii SC Salubritate, 147 de străzi principale, intens circulate, apoi cartierele, respectiv 219 străzi secundare, iar în ultima etapă alte 563 de străzi secundare, cu trafic redus, și alei.

Reprezentanții SC Salubritate spun că au pregătite 1000 de tone de material antiderapant și, în caz de nevoie, sunt pregătiți să suplimenteze această cantitate.

Pe de altă parte, 500 de lucrători de la Salubritate, RAADPFL, RAT, Termo și Compania de Apă Oltenia vor curăța trotuarele, stațiile mijloacelor de transport în comun, căile de acces la instituții, spitale și unități de alimentație publică.

”Craiovenii sunt rugați să nu parcheze astfel încât să împiedice accesul utilajelor de deszăpezire. Zăpada îndepărtată de pe mașină pe trebuie pusă pe spațiul verde sau la marginea trotuarului. De altfel, cetățenii trebuie să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuarul din fața casei în care locuiesc. Proprietarii de spații comerciale au, de asemenea, obligația să curețe trotuarele din fața magazinelor”, spune Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova..
 

Adauga comentariu