Universitatea de Medicină construiește un Centru pentru simularea de intervenții chirurgicale în curtea SCJU Craiova

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (UMFC) solicită un de teren de 1.760 mp din incinta S.C.J.U. Craiova, zona căminului de medici, actualmente demolat, în vederea implementării unui proiect de realizare a unui centru modern de instruire a studenților și rezidenților folosind ca metodă principală de educație și practică medicală simularea aplicată în medicină. Cererea va fi supusă atenției Consiliului Județean Dolj în ședința programată pe 25 februarie a.c..

Proiectul, după cum se arată în referatul de specialitate întocmit de angajații CJ Dolj urmărește creșterea siguranței pacientului și a actului medical prin oferirea de metode ultramoderne de învățământ care să permită personalului medical să își însușească și să își consolideze aptitudinile practice și abilitățile non-tehnice într-un cadru organizat, ce reproduce fidel realitatea clinică, sub supravegherea instructorilor competenți, după un program bine structurat care respectă cerințele curriculare în vigoare.

”Studiile clinice întreprinse în ultimii zece ani au demonstrat eficiența simulatoarelor în realizarea și evaluarea obiectivelor primare ale diferitelor discipline medicale, s-au constatat îmbunătățiri semnificative ale actului medical și scăderea importantă a costurilor asociate malpraxis-ului, astfel încât facultăți și centre medicale de renume mondial au încorporat simularea medicală în procesul de educație și de certificare. Astfel, se dorește realizarea unei clădiri noi în care să funcționeze Centrul de simulare și dotarea acestuia cu echipamente performante, care să asigure un proces educațional inovativ și să acopere toate disciplinele medicale, toate procedurile și tehnicile inovative utilizate în practica medicală, conform noilor circuite propuse în viitorul Spital Regional”, se arată în Referatul de aprobare.

 

 

Adauga comentariu