Universitatea din Craiova deschide online anul universitar 2021-2022

Cei peste 18.000 de studenți ai Universității din Craiova (UCV), dintre care peste 7.000 de studenți în anul I, vor participa și asculta online mesajele conducerii Universității, ale facultăților, ale colegilor, ale partenerilor socio-economici la deschiderea anului universitar 2021-2022. 

Anul acesta, activitățile didactice la Universitatea din Craiova se vor desfășura în regim hibrid, în funcție de specificul fiecărei facultăți, conform metodologiei anunțate, anu anunțat anterior reprezentanții instituției de învățământ superior.

Anul trecut, Universitatea s-a alăturat consorţiul universităților europene UNIVERS, dar și unor instituții de prestigiu şi de tradiţie ale învățământului superior românesc în consorțiul UNIVERSITARIA. Tot anul trecut s-au finalizat, inclusiv etapa de dotare, a stației ITP, în cadrul proiectului de reabilitare a Clădirii Laboratoare Autovehicule Rutiere și s-a continuat programul instituțional de reabilitare a mai multor spații dedicate activităților didactice și de cercetare. Aceste tipuri de proiecte vor continua și în anul universitar 2021-2022, mai spun ceid in conducerea UCV.

Universitatea din Craiova se află în al cincilea an în care solicită suplimentare de locuri la admitere. Și anul acesta sunt peste 2000 de candidați, înscriși la forma de învățământ cu taxă.

„Acum, poate mai mult ca oricând, am văzut și vedem în zile, săptămâni, luni, ce înseamnă educația în viața unui om. Educația este drumul sigur către victorie. Pentru că și educația salvează vieți sau, dacă-mi dați voie, în primul rând educația salvează vieți. De asemenea, vedem ce înseamnă cunoașterea pentru societate, pentru comunitate, pentru lumea în care trăim. Toată planeta a privit și privește către laboratoarele cercetătorilor” le transmite studenților, rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu. 

Adauga comentariu