Universitatea din Craiova și-a deschis porțile pentru mai mulți studenți față de anul trecut. Tineri din toate colțurile lumii au ales să învețe în Bănie

Cel mai mare centru universitar din Bănie se poate lăuda cu aproximativ 20.000 de studenți, care au ales facultățile din cadrul Universității din Craiova. Comparativ cu anul trecut, când au fost înscriși aproximativ 18.500, în anul universitar ce urmează, tot mai mulți tineri au decis să studieze în capitala Băniei.

Zeci de mii de tineri urmează să-și tocească coatele pe băncile Universității din Craiova, care a reușit să-i atragă pe studenții din toată regiunea Olteniei, cu programe atractive, în afară de cursurile obișnuite. Universitatea este una dintre principalele ferestre către dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor internaţionale. Anul trecut instituția a încheiat 44 de noi acorduri Erasmus+ cu universităţi din țări precum Bulgaria, Cehia, Croația, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania și Turcia. De altfel, studenți din Italia, Spania, Grecia, Turcia, Franța, Bulgaria, Polonia, Islanda, Norvegia au venit în Craiova pentru cursurile de la Universitate.

650 de studenți străini s-au înscris anul acesta la Universitatea din Craiova. Veniți din toate colțurile lumii, pentru a învăța cum se vorbește la perfectul simplu, în cetatea Băniei. Studenții din străinătate își dau întâlnire cu tinerii olteni, în sălile de curs ale facultăților.

Reprezentanții instituției de învățământ superior au transmis ieri, la deschiderea oficială, un mesaj adresat studenților, dar și profesorilor.

”Fiecare dintre noi suntem datori să ne străduim să ne atingem potenţialul, să ne găsim vocaţia, să ne împlinim inclusiv profesional. Suntem datori faţă de noi înşine să învăţăm lecţia străduinţei şi să încercăm prin ceea ce facem să ne depăşim limitele, să fim mai performanţi, mai competitivi. Este calea sigură către succes, către împlinirea personală, către viaţa pe care ne-o dorim, pentru noi, pentru comunitatea noastră”, a fost doar o parte din discursul susținut de Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Adauga comentariu