(Update) ALERTĂ! Un bărbat condamnat pentru omor a evadat din Spitalul de Urgență Craiova

Bărbatul a fost prins! ***

Deținutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a fugit din Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, în această dimineață, în jurul orei 06:45. Acesta ar fi legat mai multe cearșafuri, cu ajutorul cărora ar fi coborât de la etajul 2 al unității în care era internat din data de 07.03.2021. Pentru capturarea lui au intrat în alertă Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj; Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Poliția Română, anunță autoritățile. 

În 2016, bărbatul și-a înjunghiat concubina.

”Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. La momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri. Menționăm că deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor”, au anunțat reprezentanții Ministrului Justiției.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274.

Atât în Craiova, cât și în localitățile limitrofe, au fost instituite filtre pentru prinderea persoanei în cauză.

Semnalmente: înălţime 1.75 m, constituție robustă, faţă ovală, frunte lată, păr negru, ochi căprui, sprâncene drepte, nas rectiliniu, mustață mare cu colţurile în sus, gură mijlocie, barbă rasă.
La data evadării deţinutul era îmbrăcat în pantaloni negri şi bluză gri.
Cel în cauză fusese condamnat la executarea unei pedepse de 10 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de omor. 

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus deplasarea la fața locului, de urgență, a unei echipe de specialiști ai Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar/Direcției Inspecție Penitenciară.

Adauga comentariu