UPDATE: Circa 250 de apartamente din zona SIF au rămas fără apă și căldură

UPDATE, ora 15:45: Avaria a fost remediată. Agentul termic a fost repornit către blocurile afectate.  

Din cauza unei avarii produsă ieri la o conductă CET Craiova II, care transportă agent termic către 11 blocuri din zona SIF, aproximativ 250 de apartamente au rămas în frig și fără apă caldă. Potrivit conducerii CET Craiova, reparațiile sunt de amploare, circa 60 de metri de conductă fiind schimbată până la această oră. Cauza avariei este pusă pe vechimea țevilor, care nu mai fac față și se fisurează. 

Am lucrat ieri, lucrăm și astăzi la remedierea avariei și preconizez că azi, în jurul orei 16.00, va fi rezolvată. Am schimbat undeva la 60 m de țeavă, pentru că era toată afectată, și a durat. Este o zonă în care conductele se mai intersectează cu fosta rețea de canalizare care ducea spre Balta Craiovița. S-a lucrat până aseară, la ora 23.00, în zona fostului Restaurant Senator, însă pentru că e o intersecție cu foarte multe cabluri era foarte riscant să lucrăm noaptea și am decis să reluăm intervenția a doua zi. Echipele noastre sunt de la prima oră acolo și lucrează. Cert este că după ce vom termina lucrarea nu vor mai fi probleme, pentru că schimbăm toată această conductă”, a precizat Dan Vasile, directorul CET Craiova II.

În urmă cu patru zile, peste 1.300 de aparamente din Cartierul Craiovița Nouă au rămas fără agent termic, în urma a două avarii distincte. Cauza a fost aceeași: vechimea conductelor, care cedează. 

Adauga comentariu