(Update) CRAIOVA. Angajații Iridex, în grevă spontană

Șoferii autogunoierelor și muncitorii Iridex au refuzat să plece pe trasee, în această dimineață, în semn de protest. Angajații s-au plâns că luna aceasta salariile au fost mai mici față de lunile trecute. Greva spontană a avut loc la sediul Iridex de la Malu Mare și a durat circa 30 de minute, după care salariații au început lucrul. Conform surselor Ziarului de Craiova, muncitorii ar fi primit 1.700 de lei în loc de 1.800 lei, iar șoferii mai puțin de 2.550 lei. Totodată, și bonurile de masă ar fi avut o valoare mai mică decât până acum. 

Revenim!

UPDATE:

Contactați de Ziarul de Craiova pentru un punct de vedere, reprezentanții Iridex au precizat următoarele: 

”Nu a fost un conflict, nu a fost o grevă, a fost o neînțelegere clarificată într-o discuție de echipă, apoi oamenii au plecat în teren să își facă treaba. În acest moment toți angajații sunt pe teren și lucrează.

Veniturile angajaților Iridex Group Salubrizare nu au scăzut. 

Salariații au prezentat sesizarea cu privire la nemulțumirea oamenilor generată de situația economică dificilă din țară, creșterea facturilor la curent, puterea scăzută de cumpărare a banilor etc.. 

De la 1 ianuarie 2022 salariile șoferilor de autospecială au crescut cu 15%, valoarea zilnică a bonurilor de masă primite de toți salariații a crescut cu 66%, iar la manipulanți salariile au crescut cu 12%. Toate aceste creșteri pot fi dovedite cu documente. 

În urma discuțiilor purtate astăzi, cu argumente și empatie față de salariați, neînțelegerile prezentate au fost clarificate”.

 

Foto: arhivă

Adauga comentariu