(UPDATE) Haos în Craiova din cauza poleiului!

Haos la primele ore ale dimineții din cauza poleiului depus pe străzile din Craiova. S-au format ambuteiaje și au fost înregistrate mai multe tamponări, dar și ciocniri mai serioase între autoturisme. Deocamdată, nu au fost centralizate toate evenimentele rutiere, zeci de polițiști aflându-se în teren pentru decongestionarea și dirijarea traficului, asta pentru că de la minut la minut se adaugă noi evenimente...

Grupurile de pe rețelele de socializare dedicate traficului din oraș mustesc de fotografii și relatări despre incidentele din trafic și se face apel neoficial ca oamenii să renunțe la deplasări, prin deja celebra lozincă ”stați acasă”.

Două tinere care se aflau în stația de tramvai de la Hanul Craiovița au fost lovite de un autoturism scăpat de sub control. 

”La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că, la intersecţia străzii Calea Severinului cu Bulevadul Dacia, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Craiova, ar fi accidentat două tinere de 22 şi 23 de ani, prima din Craiova şi cea de-a doua din Coţofenii din Faţă, care se aflau în staţia de refugiu pentru tramvai. În urma evenimentului rutier, cele două tinere fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Întrebați despre situația din oraș și ce măsuri s-au luat pentru prevenirea formării poleiului, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că vor oferi toate datele în cursul dimineții prin intermediul unui comunicat de presă.

Întrwe timp, primarul Craiovei a explicat pe Facebook situația din oraș și motivele pentru care consideră că au avut loc accidente în trafic:

Deși am primit alerta meteo de polei doar la ora 7 dimineața, încă de la miezul nopții s-a acționat prin împrăștiere de material antiderapant pe principalele artere de circulație și pe străzile în pantă. Au fost folosite 100 de tone de sare, în timpul nopții și în această dimineață, pe străzi, iar de la 7 dimineața, lucrătorii de la Salubritate au împrăștiat sare și pe trotuare. Atragem atenția conducătorilor auto că, deși pe străzi s-a împrăștiat material antiderapant, carosabilul rămâne umed, iar viteza de mers trebuie adaptată la condițiile meteo. Nu am avut niciun incident pe străzile în pantă, în schimb avem pe arterele principale, din cauza circulației cu viteză mare”, a scris pe Facebook Olguța Vasilescu.

La nivel de județ, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova anunță că s-a acționat cu material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță și că pe toate drumurile naționale din administrarea DRDP Craiova se circulă în condiții normale, dar sub avertizare codului de polei. 

Vom reveni cu informații punctuale de îndată ce le vom primi!

Sursa foto: Facebook/INFO TRAFIC CRAIOVA ȘI DOLJ

UPDATE 1:

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost sesizați, în această dimineață,prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Bulevadul Decebal, a avut loc un accident rutier. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că, pe Bulevadul Decebal, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Teslui, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din Craiova. În urma evenimentului rutier, o femeie de 49 de ani, din Craiova, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 51 de ani, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducatorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

UPDATE, 2: Potrivit reprezentanților SC Salubritate Craiova, echipe ale societății au acționat preventiv, azi-noapte, însă pentru avertizarea privind condiții de ceață și ninsoare. ISU Dolj a transmis avertizarea de polei în această dimineață, la ora 7.00.

 ”În cursul nopții, s-a acționat preventiv pentru prevenirea formării poleiului în zonele de risc ale orașului, respectiv în sensuri giratorii, zone de pantă, pasaje și intrările în Craiova, având în vedere faptul că prognoza pentru noaptea de 11 spre 12 ianuarie, transmisă de Centrul Meteorologic, a prevăzut doar condiții de ninsoare și de ceață. Pe fondul scăderii bruște a temperaturilor, în jurul orei 6 dimineața, a fost suplimentat numărul utilajelor la 12, până în momentul de față fiind utilizate 100 de tone de material antiderapant. De asemenea, lucrătorii Salubritate Craiova împrăștie sare și clorură de calciu pentru combaterea poleiului de pe trotuare. Precizăm că avertizarea de polei a venit abia în jurul orei 7 dimineața”, a declarat pentru Ziarul de Craiova purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova, Cristina Ghenea.

UPDATE 3: Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat, de asemenea, pe pagina de Facebook, că lucrătorii SPLDP erau în alertă încă de seara trecută. Societatea de Lucrări Drumuri și Poduri a județului are în administrarea 1055,885 km de drum județean.

”Echipele de muncitori și utilaje au acționat pe tot parcursul nopții pentru a asigura condiții de trafic cât mai bune. Toate drumurile județene au fost afectate de polei, astfel că a fost nevoie de intervenții coordonate cu material antiderapant. Aproape 50 de muncitori și 30 de mașini cu sărăriță au împrăștiat 270 de tone de nisip și sare, până la această oră. În continuare se intervine pe toate drumurile județene pentru a asigura traficul rutier în condiții de siguranță”.

UPDATE 4, ora 10:15: Primăria Craiova a remis comunicatul de presă privind situția din oraș

”Echipele de la Salubritate acționează din noaptea de 12.01.2021 la împrăștierea materialului antiderapant pe străzile din Craiova și vor continua intervenția permanent până la curățarea tuturor străzilor din municipiu. Pentru îndepărtarea poleiului, ca urmare a scăderii temperaturii, au fost împrăștiate pe străzi și trotuare peste 100 de tone de sare. Utilajele acționează pe arterele principale, în apropierea spitalelor și unităților de învățământ, iar ulterior vor intra și pe arterele secundare și în parcările de reședință. (...)”, potrivit informării.

Conform sursei menționate, s-a acționat cu preponderență pe străzile:

Calea Severinului
Aleea 4 Șimnic, pod Melinești
Strada Bariera Vâlcii
Strada Prelungirea Teilor
Strada Gârlești
Calea București, zona Aeroport, Hanul Doctorului
Strada Henry Ford
Calea Dunării
Prelungirea Bechetului
Strada Brestei
Strada Banu Stepan
Pod Electroputere
Pasaj Suprateran
Pasaj Subteran
Strada Potelu
Strada Caracal – zona fosta piața Chiriac
Strada Râului
Strada Simion Bărnuțiu
Strada Frații Golești
Bulevardul Carol
Strada Nicolae Iorga
Bulevardele Dacia, Decebal, Caracal, 1 Mai, Nicolae Romanescu, Brestei, Calea București, Nicolae Titulescu, străzile care urcă și coboară din strada Ștefan Cel Mare
Drumul Muntenilor
Vidra
Păuniței
Pescăruș
Plaiul Vulcănești
Drumul Apelor”, a transmis Serviciul Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

Reprezentanții Primăriei mai reamintesc și faptul că persoanele fizice și juridice, asociațiile de proprietari au obligația să-și curețe trotuarele aferente.

 

Adauga comentariu