(UPDATE) Incendiu lângă Piața Mare

O rampă de gunoi și magaziile unui proprietar care locuiește în spatele Pieței Mari, pe Str. Nicolae Bălcescu, au fost cuprinse de flăcări. La intervenție au fost direcționate trei autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj. Există pericol de propagare la clădirile învecinate.

Revenim!

UPDATE: Incendiul a fost lichidat. Cauza probabilă de izbucnire a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spații deschise.

Conform informațiilor ulterioare ale conducerii SC Târguri și Piețe Craiova, focul a izbucnit în zona platformei de deşeuri a pieţei. Un angajat din cadrul Direcției Tehnice a anunţat conducerea societății, care a solicitat intervenţia pompierilor şi, totodată, a convocat celula de urgenţă din cadrul societăţii în vederea stingerii incendiului.

”Echipele operaţionale din cadrul societăţii au acţionat cu toate mijloacele de primă intervenţie contra incendiilor aflate în dotare. Au fost utilizate opt stingătoare tip P6 şi s-a instalat o linie de furtune conectată la un hidrant subteran, cu ajutorul cărora incendiul a fost ţinut sub control până la sosirea echipajelor de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, lichidând incendiul în câteva minute”, a precizat Adrian Dinu, purtătorul de cuvânt al SC iețe și Târguri. 

Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 80 mp şi nu s-a soldat cu victime. Potrivit sursei mai sus citate, au fost afectate materiale din zona platformei de deşeuri a pieţei şi o construcţie provizorie realizată pe un teren închiriat de la SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Reprezentanţii SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL fac în prezent o evaluare a pagubelor materiale şi colaborează cu reprezentanţii Poliţiei Municipale şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj în vederea stabilirii cauzei incendiului.

Cover: Captură foto Tv Oltenia

Foto interior: ISU Dolj

Adauga comentariu