UPDATE: PRO România Craiova a trecut la PSD Craiova. Florinel Stancu: ”E ridicol! Biroul Politic PRO România Craiova a fost dizolvat demult!”

UPDATE: Președintele PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat în această după amiază că Pro Romania filiala Craiova s-a alăturat social-democraților. Circa 400 de membri au depus deja adeziuni la PSD și "probabil vor mai urma". "400 de membri până în acest moment și-au depus adeziunile deja de la Pro România organizația municipală. Se înscriu ca membri de partid ai PSD cu drepturi depline. Nu este niciun fel de alianță electorală, ci pur și simplu și-au depus adeziunea ca simpli membri", a menționat Olguța Vasilescu, in cadrul unei conferințe de presa, la care a participat și Cătălin Resceanu. Acesta a declarat că doar dacă se alătură social-democraților ”poate ajuta Craiova”. Cât despre PRO-Romania, acesta a spus că, cel puțin la Dolj, "singurul scop al lui Florinel Stancu (președintele Pro Dolj n.r.) este sa mai câștige încă un mandat de deputat".

O parte din echipaPro România Craiova a venit alături de PSD, în frunte cu președintele Cătălin Resceanu. Sunt peste 400 de membri care, până în acest moment și-au depus adeziunea la PSD și nu poate acest lucru decât să ne bucure. Nu este un lucru gândit pentru această campanie electorală, dimpotrivă. Discuțiile au început imediat după campania de la locale, când, deși am fost adversari politici, am constatat că au fost foarte multe proiecte pe care le-am promis împreună cetățenilor”, a declarat Olguța Vasilescu.

Ne-am alăturat echipei PSD în frunte cu doamna primar și președinta PSD Craiova datorită faptului că noi, echipa Pro România, am promis în această campanie oamenilor că vom ajuta Craiova să se dezvolte, să ajungă un oraș cu adevărat european (...) și ne dorim ca împreună să implementăm aceste proiecte și să ajutăm cu tot ce putem. Suntem o echipă de tineri, de profesioniști, avem foarte mulți IT-iști, ingineri, care pot ajuta”, a declarat și Cătălin Resceanu.

Întrebat despre eventuale discuții de la nivel partidului, care au precedat decizia, Resceanu a afirmat că ”în momentul în care noi am hotărât să facem acest pas, ne-am dat seama că singura modalitate prin care putem e să ne alăturăm unui partid de stânga, la fel ca și noi. Toată lumea a fost de acord să mergem mai departe. Conducerea partidului era normal să nu fie de acord cu așa ceva. Dar este singura modalitate prin care putem să ajutăm și să dezvoltăm orașul”.

În trecut, Cătălin Răsceanu a fost membru PNL și a deținut un post de conducere la SC Piețe Și Târguri în perioada alianței DINTRE PNL și PSD, respectiv USL.

”𝐏𝐑𝐎 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 𝐍𝐔 𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝐏𝐒𝐃”,

 Reprezentanții Pro România combat afirmațiile liderului PSD Craiova potrivit cărora filiala municipală Craiova a trecut la PSD. ”𝐏𝐑𝐎 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 𝐍𝐔 𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝐏𝐒𝐃”, au anunțat reprezentanții partidului. ”Biroul Politic PRO România Craiova a fost dizolvat”, au subliniat aceștia.

PSD Craiova se umple de ridicol dacă crede că PRO România Craiova înseamnă Cătălin Resceanu și 11 membri dați afară după alegerile locale. Având în vedere anunțul pompos făcut în această după amiază de Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Craiova, care s-a lăsat păcălită de o grupare de duzină dată afară din PRO România după ce a obținut un rezultat nesatisfăcător la scrutinul local din 27 septembrie 2020, aducem câteva informații lămuritoare pentru alegători:
1) PRO România Craiova nu a avut niciodată 400 de membri activi.
2) Cătălin Resceanu nu este președintele PRO România Craiova.
3) După alegerile locale Biroul Politic PRO România Craiova a fost dizolvat de către coordonatorul PRO România Dolj iar noul coordonator al organizației municipale este domnul Jan Nicola.
4) Nu este prima dată când lideri locali ai PSD anunță transferuri în masă de la PRO România, care s-au dovedit niște minciuni aruncate aiurea”, au precizat liderii PRo România.

Adauga comentariu