(UPDATE/VIDEO) Cod PORTOCALIU in Craiova. Orașul este inundat; o stradă s-a surpat și un plop a căzut peste firele de tramvai

Stirea inițială: Pompierii intervin cu un echipaj de descarcerare pentru degajarea unui copac (plop) cazut pe cablurile de tramvai, in zona Mall Electroputere. Aproape tot orașul este inundat, din cauza cantității mari de apa căzută în scurtă vreme. Canalele au refulat. La aceasta oră este in vigoare un COD PORTOCALIU: Averse ce vor cumula 35-50 l/mp, descarcari electrice, vijelie, grindina de dimensiuni medii, in intervalul 17.25 - 18.30.

***

UPDATE: Zeci de mașini au rămas în apă, nivelul ajungând pe unele zone ale straIzilor până la portiere. ISU Dolj anunță că Muzeul de Istorie a fost inundat, însă deocamdată nu se știe dacă este vorba despre curtea instituției sau de imobil/UPDATE: Conform informațiilor ISU Dolj, apa a ajuns în demisolul clădirii și casa liftului. ”Nu sunt afectate abiectele de valoare”, au mai precizat aceștia.

Toate pasajele din oraș sunt sub ape. Ambuteiaje pe majoritatea bulevardelor, dar și pes trăzi secundare și principale, dar și la ieșirile/intrările din/în oraș.

Mai multe accidente rutiere au avut loc. Zeci de mașini au rămas fără plăcuțele de înmatriculare din cauza puhoaielor de apă.

Udate 18.45: Detașamentul 1 Pompieri Craiova intervine cu A 9000 + Novus 2000 si 3 subof in zona 1 Mai pt inundatii.

Sectia Pompieri Craiova intervine cu 1 ACTM + AServ + Novus 2000 + 5 subof în Cartier Brestei ptentru inundații, la solicitarea Companiei de Apa Craiova.

Conform site-ului lupamea.ro, Strada George Bibescu s-a surpatUPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Craiova, ”pe Str. Bibescu, au sărit capacele de canalizare sub presiunea apei, care a condus la prăbușirea asfaltului”. Strada fusese reparată, mai spun reprezentanții municipalității, ”în urmă cu 2-3 ani”. Angajații Companiei de Apă intervin pentru remedierea deficiențelor la canalizare, urmând ca apoi Domarcons să repare strada, care a fost afectată pe o porțiune de circa 35 de metri, din zona Madona către stadion. În prezent, circulația este oprită pe această stradă.

UPDATE, ora 19.40: Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Craiova, ”scum se circula bine in Bariera Vâlcii, zona Consul, in Craiovita, zonele: Gara, Centru, pasaje, Lapus”. A fost reluată și circulația tramvaielor.

În Cartierul 1 Mai mai mulți copăcei ornamentali au fost smulși din pământ. 

”In urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a scris primarul Olguța Vasilescu pe Facebook.

Adauga comentariu