Urgența din Craiova va avea și structură pentru pacienții cu arsuri grave, anunță CJ Dolj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, anunță faptul că la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU), va funcționa o nouă structură medicală în care vor fi tratați pacienții cu arsuri grave. Conform acestuia, Unitatea Funcțională pentru Arși va fi organizată în spațiile destinate celor două săli de operații ale UPU, în acest sens fiind emise deja autorizările necesare de către Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„După cum se cunoaște, Unitatea de Primiri Urgențe trece printr-un amplu proces de modernizare și extindere, lucrările fiind inițiate din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj și preluate apoi spre finanțare printr-un proiect cu fonduri nerambursabile. În urmă cu două luni, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică, domnul profesor universitar doctor Marius Ciurea, și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, domnul Laurențiu Ivanovici, ne-au cerut sprijinul pentru a transforma sălile de operații ale UPU într-un centru pentru arși. Ne-am alăturat acestui demers, pe care îl considerăm vital pentru întreaga noastră zonă, și am solicitat Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia acordul de a interveni asupra proiectului pe care îl derulăm cu finanțare din fonduri europene. (...) Organizarea unui centru pentru arși este asimilată urgențelor medico-chirurgicale și de terapie intensivă cu circuit închis, cheltuielile realizate în acest sens fiind eligibile pentru a fi suportate din fonduri europene. Există, așadar, toate premisele ca noua structură să devină funcțională într-un timp scurt, cu atât mai mult cu cât la nivelul spitalului se regăsesc deja aparatura și dotările necesare pentru amenajarea unei săli de operații și a primelor două dintre cele 4 rezerve destinate pacienților, care vor fi create aici“, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Investiția pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a SCJU Craiova, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, este derulată de Consiliul Județean cu finanțare obținută prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului populației din județele Mehedinți, Dolj și Olt la servicii medicale de urgență“. 

Adauga comentariu