USR Dolj, spectator-jucător în fața prestidigitației peneliștilor la alba-neagra locală

Useriștii doljeni condamnă ”frăția” PSD-PNL și anunță că vor continua să facă opoziție, rămânând ”ferm în decizii”. Dar nu cu orice preț. Spre exemplu, susțin că nu vor spune niciodată ”nu” proiectelor care sunt benefice craiovenilor și orașului, doar de dragul de a se împotrivi. Cum și înainte storceau lămâia în nasul liberalilor care ”l-au dat” pe consilierul local Dan Diaconu social-democraților, pentru ca aceștia să-și recâștige supremația în Consiliul Local, nici acum nu au ratat ocazia de a arăta că, în fapt, trădarea lui Diaconu nu a fost decât o prevestire a ceea ce avea să se petreacă la nivel național. 

”Primul episod local al acestei frății s-a consumat acum un an, atunci când consilierul PNL proaspăt ales, Dan Diaconu, a trădat votul craiovenilor, votând alături de PSD și făcându-le cadou PSD-ului și Olguței Vasilescu doi viceprimari, prin asigurarea majorității în Consiliul Local. Din păcate, la un an distanță, întregul PNL trădează votul românilor. USR devine principalul partid de opoziție în Dolj și singurul partid care apără valorile democratice și europene. Suntem singurul partid care luptă pentru interesele doljenilor și nu ne abatem de la misiunea noastră, așa cum am promis în campania electorală. Ne vom folosi de toate pârghiile din consiliile locale pentru a opri hoția din banii publici. Vom arăta în continuare oamenilor ce se întâmplă cu banii lor și vom propune și susține doar acele proiecte care vin să oprească inechitățile, să ajute doljenii, să crească nivelul de trai și calitatea serviciilor publice oferite. USR Dolj rămâne ferm în decizii. Vom lupta cu cei care au ținut Doljul în subdezvoltare timp de 30 de ani. Îi asteptăm alături de noi pe toți cei care își doresc reformarea României, a Doljului: eliminarea pensiilor speciale, fără penali în funcţii publice, crearea infrastructurii rutiere la standarde europene, transport public de calitate, spitale moderne, zero taxe pe salariul minim, înființarea DNA-ul pădurilor, împădurirea României şi stoparea furtului de lemne, eliminarea hoției din banii publici”, au anunțat reprezentanții USR Dolj după instalarea noului Guvern condus de Nicolae Ciucă.

Cum, aparent, nici măcar liberalii de la municipiu nu par să știe unde-i ascunsă bila albă, deși prestidigitatorul e de-al lor, și toți au experiența jocului, useriștii, cu uimirea și naivitatea unei stridii căreia începuse să-i crească o perlă, îi pun la zid, închizându-și carapacea. Dar nu de tot. 

”M-aș fi bucurat să văd o delimitare și la nivel local față de coaliția de la centru, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Liberalismul nu mai are oficial nicio legătură cu PNL. USR reprezintă singurul partid de dreapta, democratic și pro-european, singurul partid care îmbrățișează valorile liberale”, afirmă Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj.

”Din partea noastră există deschidere, drept dovadă și în ședința de ieri (joi, 25 noiembrie  n.r.) noi am susținut toate proiectele de amendamente ale PNL-ului. Atâta timp cât ele sunt benefice pentru cetățeni, noi nu ne vom împotrivi, doar de dragul de a ne împotrivi. Din partea noastră există deschidere, acum, din partea PNL rămâne de văzut. Rămâne de văzut și ce direcție vor lua local pentru că situația este cea care este, avem un Guvern PSD-PNL. Majoritatea locală, vrem nu vrem, a fost PSD-PNL, deci rămâne de văzut”, este de părere și consilierul local Eduard Cîrceag.

Interesant este că primarul Olguța Vasilescu a fost, de la instalarea Consiliului local în 2020, de acord cu multe proiecte și propuneri venite de la USR. De altfel, la ultima ședință a consiliului, amendamentele PNL au fost respinse. PSD pare să vrea să-i umilească în continuare pe aleșii locali liberali, indiferent că sunt frați de conjunctură.  

La nivel național, useriștii susțin că vor fi deschiși ca simpatizanții de dreapta care au fost dezamăgiți de uniunea PSD-PNL să se poată coaliza împotriva lor. Oficial, nu au existat discuții ca acest lucru să însemne intrarea ”refugiaților” în USR.

”PNL și PSD au un scop comun, banii și privilegiile. Nu mai contează doctrina, principiile. Pentru ei totul este tranzacțional și vor tranzacționa cu cine oferă mai mult. De ce PNL a preferat să meargă într-o alianță cu PSD, în condițiile în care au obținut mai puține ministere, fără Cîțu prim-ministru, iar USR tot ce a cerut a fost să renunțe la Cîțu și să revenină la guvernare în formula în care PNL avea mai multe ministere, nu știm. Nu mai vorbesc că erau ministere mai importante. (...) Nu am avut niciun fel de discuție, în sensul de a primi oameni din zona PNL la noi în partid sau invers. Însă, noi suntem deschiși pe partea dreaptă a politicii să colaborăm cu oamenii verticali, care își asumă reformarea României”, a declarat senatorul USR de Dolj Cosmin Poteraș.

Adauga comentariu