USR-PLUS face alianță cu PNL pentru Consiliul Local Craiova: ”Dăm un viceprimar!”

USR-PLUS merge în Consiliul Local (CL) Craiova cu PNL. Cu cinci mandate câștigate duminică, alianța cu liberalii, care au obținut la rândul lor nouă mandate, aduce dreptei majoritatea și își propune să dea unul dintre viceprimari. USR-PLUS exclude o colaborare și cu Partidul Ecologist Român (PER), care a obținut trei mandate de consilieri, despre care spune că le-a lansat deja o invitație la discuții, pe care nu o onorează fiindcă e inacceptabil să-și încalce principiul ”fără penali în funcții publice”. 

Useriștii și PLUS sunt gata să guverneze la Craiova. Azi au anunțat că au deja o propunere de viceprimar, în persoana lui Cezar Drăgoescu, și sunt gata să ”intre în pâine” alături de PNL. Resping o eventuală înțelegere cu PER, despre ai căror reprezentanți spun că i-au invitat la o discuție, dar o exclud. ”Nu ne propunem să facem o alinață cu ei. Din ce știu există o invitație din partea lor. Ne și surprinde, atât timp cât noi am susținut foarte clar: fără penali în funcții publice. Considerăm că soluția lor (candidatura lui Antonie Solomon n.r.) este una compromisă. Dacă în CL oricare dintre consilierii locali decid să voteze proiectele propuse de noi, nu ne deranjează, evident”, a explicat Gabriel Păunică, șeful PLUS Dolj.

Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL și am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianță împreună cu PNL. Alianța USR-PLUS își propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu”, a declarat Gabriel Păunică, președintele PLUS Dolj. Acesta a mai afirmat că USR-PLUS a avut ”cea mai bună formulă de candidați, cel mai bun candidat la Primăria Municipiului Craiova”. ”E adevărat că electoratul a crezut doar într-o mică măsură în varianta propusă de noi și ar trebui să tragem învățăminte din asta”, a concluzionat Păunică.

Președintele USR Dolj, Adrian Prisnel, apreciează că ”o majoritate cu PNL este o victorie”, dar că ar trebui ca USR-PLUS să fie un pic temperat, pentru că ”este, cumva, o victorie sub așteptări și semnalul pe care l-am primit de la alegători trebuie să ne facă să facem o analiză de ce suntem la scorul acesta și nu la cel care ne așteptam”.

Săuleanu: ”Personal, sunt mulțumit de rezultat. Avem patru ani la dispoziție să construim”. 

Lucian Săuleanu, candidatul USR-PLUS la alegerile pentru Primăria Craiova, spune că ”aceste alegeri locale au fost pentru echipa USR-PLUS un câștig”.

Să vedem partea plină a paharului, că avem cinci consilieri în CL și că vom reuși, împreună cu cei de la PNL, să avem majoritatea. Să nu uităm că timp de patru ani, PSD a avut majoritatea în CL, cu 19 consilieri”. Conform acestuia, numărul de voturi obținut de el și de USR s-a dublat față de acum 4 ani. ”Asta dovedește că încep ușor, ușor să capete craiovenii încredere în noi. Eu, personal, sunt mulțumit de rezultate. Vrem să facem administrație, e cel mai important. Chiar dacă e o victorie doar parțială, eu cred în parcursul USR în Craiova. Nefiind în Consiliul Local era mai greu să convingi oamenii, dar acum avem patru ani la dispoziție să construim. (...). Cei care sunt în spatele meu sunt oameni de echipă. Dacă vă uitați în CV-urile lor, veți observa că într-adevăr sunt oameni care pot să facă administrație”.

Cezar Drăgoescu, propus pentru unul dintre posturile de viceprimari, vorbește despre democrație în CL Craiova și despre cum va fi guvernarea de dreapta. 

Noi cu siguranță nu vom dezamăgi în următorii patru ani, vom readuce normalitatea în cadrul primăriei și vom lucra în slujba și în interesul cetățenilor. După 30 de ani de la Revoluție, în sfârșit, în Craiova apare o nouă clasă politică, formată din oameni tineri, capabili, onești, oameni formați în mediul privat, care vin să-și aducă expertiza la stat, oameni care se pun în slujba acestui oraș. De săptămâna viitoare vom avea majoritate cu PNL și, practic, în Craiova va fi o guvernare de dreapta. Principalul nostru obiectiv e să ne ducem proiectele în Consiliul Local spre implementare, spre a crește standardul de viață al acestui oraș”, a afirmat Drăgoescu.

 

 

Adauga comentariu