Utilaje de peste un milion de euro au ajuns la Direcția de Drumuri și Poduri Craiova după aproape doi ani de așteptare. Autobasculantele au fost distribuite astăzi către cele cinci județe din subordinea regionalei

11 autobasculante marca Ford au fost distribuite Direcției Regionale Craiova din cele 103 utilaje care au fost cumpărate la nivelul întregii țări. Reprezentanții CNAIR au comunicat faptul că această învestiție face parte dintr-un program amplu de reînnoire a parcului auto. 

„În ultimul an, CNAIR a achiziționat undeva în jur de 800 de utilaje, de diverse tipuri. Cele mai importante sunt aceste autobasculante pe care le-a primit fiecare regională din țară. DRDP Craiova a primit doar acest tip de mașină pentru toate cele cinci județe, în număr de 13. Ele pot fi folosite și iarna pentru deszăpezire și vara pentru lucrări specifice. Dotările de pe aceste mașini sunt de ultimă generație”, a declarat Alin Golumbeanu, directorul DRDP Craiova.

Valoarea unui singur utilaj este de aproximativ  98.000 de euro, astfel că valoarea întregului contract depășește 10 milioane de euro, bani proveniți din bugetul Companiei.

“Finațarea vine din bugetul CNAIR, adică din taxa de drum pe care fecare șofer o plătește. Oamenii trebuie să știe că banii lor sunt investiți cu eficiență”, a declarat Constantin Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

Achiziția a fost demarată în urmă cu doi ani, dar procedurile greoaie, precum și faptul că licitația a fost contestată de o firmă participantă, a făcut ca livrarea propriu-zisă să se aproape de sfârșitul acestei ierni. Chiar dacă sezonul se apropie de final, reprezentanții CNAIR susțin că utilajele vor aduce reduceri ale costurilor atât pentru viitoarele  ierni, cât și pentru lucrările specifice verii.

Până în acest moment, valoarea plăților făcute către firmele care au câștigat contractele de deszăpezire pentru județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea se ridică la peste 10 milioane de lei. Valoarea totală a deszăpezirii cu operatori privați ar putea să crească dacă va ninge în următoarea perioadă.

 

Adauga comentariu