Vaccinul antigripal va ajunge la timp de anul viitor. Reprezentant DSP Dolj: “Oltenii încă se vaccinează”

Oltenii se vaccinează în continuare. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat că nu își mai dorește să existe probleme în aprovizionarea vaccinului antigripal. Dacă până în acest an, dozele de vaccin au ajuns mai târziu decât trebuia, din 2020 situația se va schimba. Astfel că din ianuarie 2020 va începe organizarea campaniei, pentru ca totul să fie pus la punct.

 

„La începutul lunii ianuarie ne vom întâlni și vom stabili împreună necesarul de vaccin gripal care se va achiziționa, calendarul de aprovizionare și toate detaliile necesare pentru derularea camaniei de vaccinare grauită antigripală, dar și pentru îmbunătățirea acoperirii vaccinale în cadrul calendarului de vaccinare. Am cerut ca anul viitor să nu se mai repete situația ultimilor ani în care au existat disfuncționalități frecvente în aprovizionare și sincope în derularea campaniei de vaccinare antigripală. Vom începe din prima lună a anului să organizăm campania de vaccinare antigripală, împreună cu toți cei implicați”, este declarația Ministrului Sănătății, Victor Costache, după o întâlnire cu președintele CAS, Adela Cojan.

 

În Dolj nu au fost probleme privind dozele de vaccin antigripal. După cum au declarat cei de la DSP Dolj, oamenii încă se vaccinează.

 

“În Dolj se vaccinează în continuare. În 2019 53.000 de doze de vaccin și încă nu le-am terminat. Cred că domnul ministru se referea că au venit cam târziu, pe la sfârșitul lunii octombrie, deși la 1 octombrie trebuiau să ajungă. Epidemia apare de obicei în ianuarie, doljenii încă se vaccinează, dozele nu sunt terminate. Dacă nu mai avem doze, solicităm. Dar avem suficiente” ne-a spus Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

 

În România vaccinul nu este obligatoriu. Însă, reprezentanții DSP Dolj îndeamnă oamenii să se imunizeze, mai ales că gripa apare când nu te aștepți.

Adauga comentariu