"Vânătorii" de locuri de parcare vor fi amendaţi. Scaunele, lăzile de bere şi coşurile de gunoi din parcări sau de pe carosabil ar putea dispărea. Ce controale anunţă Poliţia Locală din Craiova

Controale de amploare ale Poliţiei Locale Craiova în parcările din oraş. Poliţiştii îi vizează pe proprietarii de maşini care nu îşi achită taxa de parcare, devenită obligatorie prin Hotărâre de Consiliu Local, din aprilie 2019.

Întreaga săptămână poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei, vor efectua activităţi de prevenire prin care vor aduce la cunoştinţa proprietarilor de autovehicule obligaţiile pe care le au pentru parcarea maşinilor pe domeniul public.

De asemenea, se vor duce campanii de informare, iar cei care ţin cu dinţii de locul de parcare vor putea fi amendaţi contravenţional.

“Pe ușile de acces în scările blocurilor din Craiova, precum și la avizierele acestora (după caz), vor fi lipite comunicate în care sunt precizate prevederile Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 73 / 2019, cu mențiunea specială potrivit căreia ”achitarea taxei de parcare a autovehiculului pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, NU CONSTITUIE DREPT DE PROPRIETATE asupra amplasamentului pe care este parcat autovehiculul (sintagma ”LOCUL MEU DE PARCARE” folosită ilegal de unii proprietari/deținători de autovehicule), orice utilizator ce achită taxa de parcare având dreptul să parcheze, cu respectarea legislației rutiere, oriunde în municipiului Craiova, pe proprietatea publică/privată a autorității locale”, iar rezervarea locurilor de parcare şi/sau semnalizarea acestora cu altfel de însemne, marcaje, folosirea unor sisteme de blocare a accesului sau dispozitive, sau folosirea de personal în acest scop se sanctioneaza contraventional cu amendă cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei”, a declarat Octavian Mateescu, director Politia LOcala Craiova.

Foto Ziar de Cluj

Adauga comentariu