Vasile Dîncu bagă bățul prin gardul PNL și ne spune secretul lui Polichinele: PSD nu vrea la guvernare. ”De ce să-l dăm noi jos pe Cîțu? Să fim sinceri, Cîțu e un bun agent electoral pentru PSD”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, s-a jucat de-a sinceritatea duminică seara și a spus ceea ce e evident pentru toată lumea: că PSD nu are niciun interes să-l dea jos pe premierul Florin Cîțu și să „ușureze” sarcina USR PLUS, în contextul în care politica înseamnă să (chipurile) gândești „strategic”.

„De ce să-l dăm noi jos pe Cîțu? Să le facem proiectul celor de la USR PLUS, să ajutăm la revenirea proiectului guvernamental USR PLUS – PNL? De ce să fie folosit PSD ca ciocan cu care unii își dau altora în cap?”, a comentat Dîncu în emisiune la Digi24.

„Dacă noi ne-am grăbi să votăm cum vor ei în privința moțiunii de cenzură, ar însemna să-i ajutăm să revină în formula care le convine lor. (…) Adică ne cer nouă să le facem proiectul guvernamental, de ce să le facă PSD calculele? Vă spun sincer, Cîțu este pentru PSD un foarte bun agent electoral. El oricum e terminat. Fie că ajunge președintele PNL, fie că nu ajunge, nu-l va mai vota nimeni. Sunt calcule strategice pentru PSD și ei ne dau muniția”, a comentat Dîncu.

Inclusiv atacarea moțiunii de cenzură la Curtea Constituțională de către premier este tot un argument în favoarea PSD, a mai apreciat Dîncu. Acesta a spus că social-democraților li se oferă ocazia să aștepte răspunsul CCR și că oricum nu are nicio însemnătate pentru popor dacă e dat jos Cîțu cu două săptămâni mai repede.

„Cu ce se îmbunătățește viața românilor dacă e dat jos Cîțu cu două săptămâni mai repede? Cu nimic. Să-și facă liberalii congresul, să le fie de bine, nu ne interesează. Nu vedeți că ei își fac oferte reciproce, să revină la guvernare împreună? De ce să-i ajutăm noi să-și dea jos singuri guvernul? (…) Noi avem treabă, suntem de partea poporului, lucrăm acum la legea consumatorului vulnerabil…”, a comentat Dîncu.

Dacă și dormitul în Parlament și mimarea opoziției cu glumițe de grădiniță este ”noi avem treabă”, înseamnă că poporul, de partea căruia este acest pseudo-PSD, nu prea are nici o șansă în nici un viitor la niște politici normale, la o viață decentă.

În rest, cică PSD nu va susține niciun guvern minoritar al PNL și că acest lucru s-a stabilit în Consiliul Național.

„Nu-i vom susține pe liberali cu un guvern minoritar, e un lucru clar stabilit. Dacă moțiunea lor de cenzură nu ajunge la vot, devine activă moțiunea noastră și îi vom chema atunci pe toți să semneze să dăm jos guvernul”, a comentat Dîncu.

Ce-am mai râs!

PS: Am înțeles un lucru: Toți politicienii fură de sting. Pentru ei. Numai cei de la PSD fură pentru popor!

Adauga comentariu