A venit toamna… cu pomi înfloriți și brândușe viu colorate. Ce anunță aceste schimbări ale naturii

Afară gradele din termometre au scăzut serios în ultimele zile, iar temperaturile de noapte coboară până aproape de limita înghețului. Cu toate acestea, pomii fructiferi au început să înflorească ca și cum tocmai a venit primăvara. În timp ce își strâng recoltele, oamenii se bucură de o priveliște specifică lunii martie.

În localitatea Malu Mare, un vișin a înflorit în curtea unui localnic chiar dacă ne aflăm în ultimele zile ale lunii septembrie. Florile au apărut în urmă cu câteva zile și nu dau semne să fie afectate de frigul din timpul nopții.

Și în Craiova și-au făcut apariția flori specifice primăverii. Un craiovean a descoperit că în curtea sa au înflorit brândușele.

În timp ce în popor se spune că înflorirea pomilor fructiferi pentru a doua oară în an este semn de toamnă lungă și blândă, specialiștii au o explicație îngrijorătoare. Din cauza încălzirii globale, perioada de vegetație s-a prelungit, astfel că plantele își reiau ciclul de înflorire. Meteorologii anunță o perioadă în care gradele din termometre vor scădea mai mult decât media lunii octombrie, iar diferențele între zi și noapte vor fi semnificative.

Adauga comentariu