Viceprimar surpriză, la Șimnicu de Sus. PSD și-a luat-o-n freză, ca PNL-ul la Craiova

Consilierii locali din Șimnicu de Sus au desemnat, astăzi, un viceprimar pentru comună. Postul a rămas vacant anul trecut după ce Jana Fulga a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, care a declarat-o incompatibilă. Ulterior, aceasta a fost numită administrator public al comunei. În martie anul acesta și primarul comunei, Marius Cosmin Dumitru, a fost declarat incompatibil și urmează ca mandatul să-i înceteze. 

Alegerea unui viceprimar, care va prelua și atribuțiile de edil-șef după ce Prefectura Dolj va emite ordinul de încetare a mandatului de primar înainte de termen pentru Dumitru, s-a numărat între proiectele de pe ordinea de zi a CL Șimnicu de Sus de azi. Votul a fost unul cu surprize pentru PSD, deși partidul deține majoritatea: sunt 8 consilieri PSD, 2 PNL, 3 Pro România și 2 USR (7).

L-au vrut pe unul și a ieșit altul

Deși pesediștii îl doreau viceprimar pe Nicolae Neagoe, el fiind propunerea social-democrată, la vot s-a dovedit a fi câștigător alesul propus de opoziție. Culmea, tot de la PSD: Laurențiu Ifrim. Consilierul nu a votat propunerea colegilor săi pesediști, ci pe cea a celor de la PNL, USR și Pro România. Adică s-a votat pe sine. Vot final: 8 la 7 pentru Ifrim.

Surse din rândul opoziției susțin că alegerea este una potrivită în condițiile date, fiindcă până acum primăria ar fi fost condusă, din umbră, tot de Jana Fulga. Iar Laurențiu Ifrim ar fi o fire mai independentă și nu ar accepta să fie condus. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la vârful Primăriei Șimnic, în funcție de data la care vor fi stabilite alegerile locale parțiale. Totodată, și ce se va alege de noul viceprimar care i-a trădat pe pesediști. 

Într-o situație similară s-au aflat și consilierii liberali de la Craiova luna trecută, când au avut loc alegeri pentru aceeași funcție. Răzvan Diaconu, de la PNL, a fost ales în această funcţie cu votul consilierilor PSD şi PER, după ce s-a autopropus, contrar deciziei interne a organizaţiei PNL Craiova care îl stabilise drept candidat pe președintele Marian Vasile. Ulterior, lui Răzvan Diaconu i s-a retras sprijinul politic. Cel mai probabil, el va contesta în instanță excluderea din partid, așa cum a făcut-o înainte și Dan Diaconu, care, la fel, a trecut de partea pesediștilor. Dar, judecata e de durată.

Adauga comentariu