VIDEO. Abuzul agentului Manea! Incompetența pătează din nou imaginea Poliției Locale Craiova

Un angajat al Poliției Locale Craiova a provocat rumoare pe rețelele de socializare, după ce, luni, a amendat un conducător auto, care ar fi oprit neregulametar, pe o stradă centrală din Craiova, și i-a refuzat cu vehemență dreptul de a-i trece în procesul verbal mențiunile despre presupusa contravenție. Agentul l-a invitat pe șofer să se adreseze instanței dacă are obiecțiuni.

Tânărul a înregistat video toată discuția cu agentul Manea. Bărbatul susține că oprirea sa a fost regulamentară, și că poate dovedi cu martori asta. La rândul său, angajatul Polției Locale i-a transmis că are imagini foto cu mașina și nu a vrut în ruptul capului să noteze mențiunile șoferului amendat. ”Haideți, domnul Manea, că mai cunoaștem și noi legea”, a insistat bărbatul, în încercarea de a-l determina pe agent să-i treacă observațiile pe procesul verbal. ”Foarte bine, dacă o cunoașteți!”, i-a replicat agentul. ”Spuneți la instanță ceea ce voiați să scrieți”, a mai spus polițistul local.

... Și-a bătut gura degeaba

În ciuda discuțiilor și argumentelor, agentul nu s-a lăsat convins, insistând cu recomandarea ca cetățeanul să meargă direct în instanță dacă este nemulțumit. În cele din urmă, polițistul local a plecat în trombă, lăsându-l cu... ochii în soare pe șofer. Interesant de știut ar fi cum a încheiat sau cum va încheia agentul Manea procesul verbal, deoarece contravenientul a vrut să-l semneze cu obiecțiuni. Dar nu a putut. Și, filmat fiind, nu poate invoca faptul că acesta nu era prezent la întocmirea lui.  

În România, poliția - locală sau comunitară - nu ține cont de lege propriu-zis, preferă să ajungă în instanță. Fie agenții de circulație nu sunt pregătiți sau nu cunosc bine legea - efectiv nu știu ce au de făcut -, fie, pur și simplu, nu au chef să-și facă treaba cu adevărat. Abuzează de faptul că nu ei ajung în sala de judecată, ci instituția pe care o reprezintă. Iar conducătorul auto nu are decât să urmeze pașii legali, să conteste amenda în cazul acesta, adică să piardă vremea ca să își caute dreptatea”, spune Petrică Dragomir, profesor de legislație rutieră. 

Până la ora publicării acestui material, directorul Poliței Locale Craiova, Octavian Mateescu, nu a răspuns nici apelului telefonic, nici mesajului transmis de redactorul Ziarului de Craiova pentru un punct de vedere privitor la conduita angajatului instituției pe care o conduce.  

 

Adauga comentariu