(VIDEO) Apă cu rugină la robinetele locuitorilor din centrul Craiovei. Un șofer inconștient este vinovat pentru tot disconfortul

Apa roșiatică de la robinete i-a speriat pe locuitorii blocurilor din zona străzilor Unirii, Calea București și Carol I. Un tată povestește că își ajuta fetița să se spele pe dinți când a observat că jetul de la robinet este colorat, iar apa adunată în chiuvetă este cărămizie, cu depuneri. Alarmat, omul a sunat la Compania de Apă Oltenia pentru a cere explicații.

“Nu mi-a venit să cred când am văzut cu ce apă s-a spălat copilul meu. Este scandalos că nu am fost anunțați că apa nu este potabilă. În alte țări se fac informări ale populației, se împarte apă plată de către autorități, la noi suntem nevoiți să acceptăm această situație. Eu am încercat să sun la Compania de Apă, dar nu a răspuns nimeni la telefon. Cine este responsabil dacă al meu copil se îmbolnăvește sau are o reacție la apa murdară.”, se întreabă scandalizat Alexandru Bârsoghe, un locatar de pe Bulevardul Carol I.

Reprezentanții Companiei de Apă explică însă că lucrările au fost anunțate pe site-ul instituției și nu este de datoria lor să facă informări pentru fiecare locuință afectată de aceste situații.

“Problema a apărut sâmbătă dimineața, atunci când un șofer a lovit un hidrant de pe strada Vasile Alecsandri, în spatele Pieței Centrale, apoi s-a făcut nevăzut. De atunci au intervenit lucrătorii noștri care au reparat hidrantul, dar a fost nevoie de o intervenție mai mare pentru a rezolva stricăciunile. Astfel, pe site-ul Companiei am postat o informare conform căreia vor avea loc lucrări, iar furnizarea apei o să fie sistată. Este posibil ca în urma lucrărilor efectuate să fi avut loc infiltrații care să afecteze calitatea apei, dar situația este doar pentru scurt timp. Acum apa este potabilă.”, a explicat Alin Șuiu, reprezentantul Companiei de Apă Oltenia.

Șoferul care a lovit hidrantul nu a putut fi identificat de autorități pentru că în zonă nu se aflau camere de supraveghere. Dacă este găsit, vinovatul va trebui să plătească daunele create.  


Adauga comentariu