(VIDEO) Bani furați de la o firmă de pază din Craiova, căutați în Jiu de scafandrii de la ISU Dolj

O echipă de scafandri de la ISU Dolj a căutat pe o suprafață de 5.000 mp din Râul Jiu o casetă cu bani furată pe 1 februarie de la firma Fort Security din Craiova. Caseta, care era fixată pe un perete de la punctul de lucru al societății ar fi fost aruncată în apă, potrivit declarației unuia dintre cei doi suspecți. Ieri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au reținut pentru 24 de ore, doi bărbați de 35 și 59 de ani, ambii din județul Dolj, bănuiți de furtul respectiv. Cei doi au mai furat și o altă sumă de bani, aflată în sertarul unui birou dintr-o încăpere alăturată. Prejudiciul total a fost estimat la suma de aproximativ 235.000 de lei. 

Suspecții ar fi escaladat acoperișul unei magazii, apoi s-au ajutat de conducta de gaze și au urcat la etajul 1 al clădirii, unde au găsit o ușă neîncuiată.

Ieri, polițiștii doljeni au efectuat două percheziții la locuințele suspecților, una în Craiova, iar cea de-a doua din Podari, de unde au fost ridicate mai multe bunuri, ce pot  reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal.

Cei doi bărbați au fost conduși pentru audieri la sediul Serviciului de Investigații Criminale Dolj. Polițiștii au stabilit că bărbatul de 35 de ani este cel care a escaladat imobilul și, după ce acesta ar fi sustras banii, ar fi fost ajutat de bărbatul de 59 de ani să părăsească zona cu un autoturism.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul I.S.U. Dolj, caseta sustrasă fiind căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de m.p. în râul Jiu. Înscă, în urma căutărilor, caseta nu a fost găsită.

Cercetările continuă, însă, pentru recuperarea prejudiciului și a lămuririi stării de fapt. Azi, suspecții urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Adauga comentariu