(VIDEO) Calea București, inspirație a la Champs-Élysées

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a publicat pe pagina sa de Facebook un clip cu proiecția proiectului care prevede reabilitarea celui mai cunoscut bulevard din Craiova, Calea București. Deși îi poartă numele, nu va arăta ca bulevardele din capitală, ci, potrivit primarului, inspirația a venit din romanticul Paris. Cumva, este o legătură, fiindcă Bucureștiului nostru, știți bine, i se mai spune(a) și ”micul Paris”. Revenind la oile noastre, iată ce spune primarul despre revigorarea principalei artere a orașului.

”Vom introduce cablurile în subteran, vom reface scările și aleile pietonale, spațiile verzi, vom construi locuri noi de joacă și spații de recreere, vom monta piese de mobilier urban inedite și fântâni arteziene, vom crea jocuri de lumini pe timpul nopții. Pentru că mulți dintre dvs ați întrebat cum va arăta artera de circulație cea mai importantă din oraș după reabilitare, aveți în videoclip toate detaliile proiectului, cu mențiunea ca nu vor arăta exact așa copacii, cel puțin în perioada următoare, fiindcă Agenția de Mediu nu ne permite înlocuirea arborilor decât treptat, iar tramvaie noi vom avea doar de anul viitor. Sperăm să vă placă ce am gândit, fiindcă, dacă proiectul va fi unul de succes, pe toate bulevardele Craiovei vom face schimbări asemănătoare!”, a scris edilul Olguța Vasilescu pe Facebook.

Comparația cu Parisul a venit tocmai de la coroana copacilor, care ar urma să fie cubică. Numai că, așa cum sublinia și primarul, APM Dolj nu a fost de acord cu tăierea copacilor existenți, iar Olguța Vasilescu susține că trecerea se va face treptat, prin înlocuirea cu platani: ”Copacii sunt exact ca pe cel mai frumos bulevard din lume: Champs Elysees. Platani tăiați în formă de cub”, a explicat edilul legătura cu forma aleasă. 

Lăsând aspectul deoparte, unii craioveni s-au întrebat, totuși, unde sunt locurile de parcare. 

 

Adauga comentariu