(VIDEO) Consilierului Vasilcoiu i-a sărit muștarul pe-un coleg userist: ”O iau pe urma ălora de la AUR, pe bune!””

Enervat peste măsură că un consilier de la USRPLUS, Cosmin Teodorescu, i-a invocat numele în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Craiova, alesul municipal Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Olguței Vasilescu în mandatul de ministru al Muncii, l-a luat la rost pe colegul din CL. Discuțiile s-au aprins tare, iar Vasilcoiu n-a mai ținut cont de context și, coleric, și-a pornit tirul de aprecieri la adresa lui Cosmin Teodorescu și a partidului din care face parte. În ciuda rugăminților președintelui de ședință, dar și intervențiilor celorlalți aleși de dreapta, Vasilcoiu nu s-a liniștiti până nu și-a vărsat năduful. Oricum, toată ședința a fost marcată de acuzații și aberații politice, dar și apelative din categoria ”penibil” săgetate de ambele tabere.

Cosmin Teodorescu i-a pronunțat numele la punctul 24 de pe ordinea de zi cu privire la un parteneriat între ADR Sud-Vest Oltenia și Municipiul Craiova pentru realizarea Pasajului Gârlești-Strada Mălinului: ”Este un lucru foarte bun că ne asociem cu ADR pentru construirea pasajului de la Gârlești. În schimb, nu prea am înțeles atitudinea colegilor noștri, domnul Vasilcoiu și domnul Pîrvulescu, care critică foarte mult guvernarea USRPLUS și PNL. Vreau să vă amintesc că noi am reușit să terminăm programul pe fonduri europene, prin ministrul fondurilor europene și, în același timp, o să...”. Consilierul pluserist nu a mai apucat să termine, că Vasilcoiu i-a luat cuvântul: ”De la ce partid sunteți dvs, domne', că nu știu când ați guvernat?”, i s-a adresat Cristi Vasilcoiu colegului din CL. Și a continuat: ”Fiți atent, că vă răspund acum: domnul Ghinea a fost Ministrul Fondurilor Europene zero, în 2016. Zero fonduri europene! Și anul ăsta tot zero o să fie. (...) Vedeți că vă caută unii de la AUR”, a răbufnit Vasilcoiu. ”Domnule Vasicoliu, așteptați un pic să termin”, a încercat să-și continue ideea Teodorescu. ”N-auziți, domne', că vă caută unii de la AUR? Să nu le dau adresa dvs.”, l-a întrerupt Vasilcoiu. ”Domnule Vasilcoiu, lăsați-l, vă rog, să termine”, a încercat președintele Lucian Dindirică să pună ordine în ședință. Fără rezultat: ”Nu vreau, mă, să-l las să termine!. Nu trebuia să invoce numele meu”, a spus alesul Vasilcoiu. ”Vă rog să nu mai interveniți peste domnul Teodorescu!”, a mai încercat o dată președintele de ședință. ”Nu vreau, nu auzi că nu vreau! Ce?! Vrei să vin acum la Craiova peste el sau ce? Hai, gata, terminați! O iau pe urma ălora de la AUR, pe bune!”, s-a manifestat și mai nervos consilierul Vasilcoiu.

”... Dacă noi nu reușim să colaborăm, probabil nici nu o să reușim să atragem fonduri europene și pentru Craiova. Și, după cum ați văzut, bugetul....”, a încercat să reintervină Teodorescu. ”Ce fonduri să atragi tu, mă? Atragi tu fonduri?”, i-a aruncat-o Vasilcoiu. Teororescu a încercat să-și continue ideea: ”... Primăria și Consiliul Local... Vă rog să fiți respectuos...”, i s-a adresat Teodorescu. ”Nu vreau să fiu respectuos, domnu' Teodorescu! Ce faceți dacă nu vreau să fiu respectuos?”, i-a tăiat-o iar Vasilcoiu. ”Ok, v-am înțeles atitudinea...”, a încercat să aplaneze conflictul pluseristul. ”Te-ai trezit tu să-mi invoci mie numele, altă treabă nu ai avut”, a mai răbufnit Vasilcoiu.

Cristian Vasilcoiu anunța pe Facebook, după ședința de CL din 18 noiembrie 2020, că renunță la postul de ales local, prin demisie. Însă Vasilcoiu a ezitat să ia o decizie fermă privind postul său de ales local. Consilierul a explicat că pleacarea sa ar fi însemnat un blocaj la nivelul Consiliului Local Craiova, unde s-ar fi ajuns la paritatea votului, 13-13 putere-opoziție, lucru pe care nu și-l dorea, argumentând că demisia sa nu înseamnă trădare pentru PSD și favorizarea PNL. ”Eu nu trădez”, sublinia acesta, tot pe Facebook, în contextul celebrei treceri de partea social-democraților a consilierului PNL Dan Diaconu. (Povestea AICI)

Colegii lui Cosmin Teodorescu au publicat pe Facebook fragmentul în care Cristian Vasilcoiu este iritat de invocarea numelui său în ședință. ”Următoarea înregistrare este din ședința de astăzi a Consiliului Local Craiova. În cazul în care v-ați întrebat vreodată cât de jos poate să coboare nivelul discuției, vă puteți face o idee ascultând "intervenția" consilierului PSD”, a fost explicația care a însoțit postarea video de pe Facebook.

În cursul nopții, Vasilcoiu a postat, la rându-i, două mesaje pe Facebook: 

”Hai să vă explic de ce PNL și USR Craiova sunt anexa PSD!

Că fac unii, dornici să devină vedete, pe interesanții, în online!
Revenind:
PSD: 13 consilieri municipali!
PNL-USR+: 13 consilieri!
Vasilcoiu: demisionar din PSD!
Ei bine, de teamă să nu (re)câștige majoritatea în Consiliul Municipal Craiova, consilierii PNL și USR îl înjură toată ziua pe Vasilcoiu!
Ați înțeles, da?! Sau trebuie să vă desenez!?
[😂] [😂] [😂]
P.S.: șeful USR+ Dolj e atât de sclav încât îi cere PSD înlocuirea mea, care sunt demisionar din PSD, din CLM, cu un alt PSD-ist, care să fie fidel, nu ca mine!”.

”Dragi ratați din PNL și USR,
Între 1999 și 2017 eu am făcut presă!
Voi nici adunați nu ați realizat în politică ce am realizat eu în presă, pentru țara noastră!
Nu mai zic de ce am făcut în politică, în ultimii patru ani! Și am și dovezi!
(Ne)Terminaților!”

Sursa video: Facebook

Adauga comentariu