(VIDEO) Cu deontologia târâtă prin...politică. Crainicul Radio Oltenia care a trântit cu statutul jurnalistului și a prezentat mitingul PSD exact ca pe stadion

Marele miting PSD de la Craiova a fost organizat până în cel mai mic amănunt. Printre altele, participanții au avut parte de un mic program de “încălzire” și de intrare în atmosferă pentru ca politicienii care urmau să intre pe scenă să fie primiți cu aplauze și urale. De întreaga pregătire s-a ocupat un prezentator profesionist, nimeni altul decât Dan Păsărin, redactor Radio Oltenia Craiova, o voce cunoscută pentru toți ascultătorii fideli ai radio-ului public. 

Păsărin și-a luat rolul în serios și a urcat de mai multe ori pe scenă pentru a anima atmosfera în rândul simpatizanților, mai ales că mai-marii din PSD s-au lăsat așteptați aproape o oră. 

„Am venit aici să facem o zi istorică, prezentare candidați ai Partidului Social-Democrat pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai și, pentru prima dată, PSD Dolj are candidat pe lista de europarlamentari! Claudiu Mandaaaa este pe locul 3 pe lista de candidați! România merită mai mult respect în Europa, România merită mai mult”, a început jurnalistul prezentarea evenimentului.

Cu indicații de pe margine și folosindu-se de profesionalismul căpătat, jurnalistul-prezentator a întreținut mulțimea și a salvat situația atunci când adunarea a dat semne de nerăbdare.

“Sunteți pregătiți pentru un eveniment mare, pentru un moment unic? Da sau nu? Mai cu viață, atunci! Pentru o clipă istorică, Craiova susține PSD! Craiova susține, Doljul susține, Craiova este aici pentru Claudiu Manda, Claudiu Manda! Repetăm! Craiova susține Claudiu Manda. Dacă o să vă întoarceți, nu o să vedeți capătul, așa că trebuie să fim o forță, să fim puternici împreună”, a strigat Păsărin către mulțimea extaziată. 

Sursa video: Youtube Selrom R

 

În scurt timp, animarea manifestanților arăta exact ca pe stadion, mai ales că Dan Păsărin este și vocea care răsună pe “Ion Oblemenco” la meciurile de acasă ale Universității Craiova. 

Rolul acestuia s-a încheiat cu brio odată cu apariția politicienilor PSD care au urcat pe scenă și și-au susținut discursurile.

Doar că, statutul de jurnalist nu este compatibil cu nicio manifestare politică, iar Păsărin a încălcat grav deontologia profesiei. Mai mult, a ignorat prevederile clare ale angajatorului său, radioul public. 

“Este incompatibilă cu statutul de jurnalist de radiodifuziune orice persoană care îşi exprimă public apartenenţa sau convingerile politice sau care desfăşoară activităţi politice, inclusiv activităti de consultantă, imagine, comunicare în favoarea unei entităti politice”, se arată pe site-ul Societății Române de Radiodifuziune. 

Păsărin a mai fost contestat inclusiv de colegii din Radio Oltenia pentru că, în calitate de angajat al Clubului Universitatea Craiova la Departamentul de Imagine, comenta și meciurile echipei din deplasare. 

 


Adauga comentariu