VIDEO. Cum sunt pregătiți polițiștii de la IPJ Dolj pentru misiunile zilnice

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj a făcut publice mai multe imagini din timpul pregătirii profesionale a polițiștilor. Oamenii legii trec printr-un program implementat în acest sens în care se desfăşoară şedinţe de instruire corespunzătoare celor patru domenii de bază: pregătire fizică şi autoapărare, pregătire tactică, pregătire auto şi tragere cu armanentul din dotare. 

O activitate de instruire a polițiștilor doljeni a aviut loc chiar astăzi, cu privire la conducerea autovehiculelor în regim defensiv și în regim prioritar, pe pista de antrenament pusă la dispoziție de Aeroportul Craiova, partener instituțional.

”Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea  autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite”, explică reprezentanții IPJ Dolj.

Pregătirea specifică se realizează prin programe de pregătire în mod diferențiat, pe două niveluri. Primul este destinat personalului care conduce ocazional, iar nivelul II - pentru angajații care conduc frecvent  autospeciale cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice. Acesta cuprinde un modul teoretic și unul practic, cel din urmă fiind posibil numai după finalizarea celui teoretic.  

Nivelul I al programului de pregătire specifică se centrează pe conducerea defensivă şi cuprinde cel puţin următoarele teme: atitudinea la volan, pregătirea deplasării, deplasarea, aderenţa, accelerarea şi frânarea, inerţia, sisteme de siguranţă, controlul derapajului, tehnici de conducere defensivă, practici periculoase la volan, proceduri în caz de accident
 
Nivelul II al programului de pregătire specifică este axat pe conducere sportivă şi elemente de pilotaj, în raport cu misiunile specifice ale MAI şi cuprinde cel puţin următoarele teme: tehnica negocierii corecte a virajelor, menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută, frânarea de urgenţă la limită, exerciţii de îndemânare specifice.

”Conducerea Inspectoratului de Poliţei Judeţean Dolj sprijină activităţile desfăşurate de specialiştii Serviciului de Pregătire Profesională pentru obţinerea unui corp poliţienesc bine pregătit profesional în faţa provocărilor mediului operativ. Doar print-un proces de instruire teoretică şi practică de calitate se poate dezvolta şi menţine un nivel corespunzător de pregătire al poliţiştilor, astfel de activităţi urmând a se desfăşura pe tot parcursul anului”, transmite conducerea IPJ Dolj.

Adauga comentariu