(Video) Deja celebrul camion care tractează tramvaie, din nou la datorie. Contestația privind câștigătorul licitației pentru cele 17 tramvaie noi nu e încă soluționată

Încă un tramvai a cedat, astăzi, pe șine, în ajutorul lui fiind trimisă raba din dotarea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, pentru a fi tractat și dus în depou pentru remedierea problemei tehnice. Este vorba, potrivit conducerii RAT, de o defecțiune a captatorilor de curent, care se rezolvă rapid. Frecvent, componente ale tramvaielor cedează din cauza vechimii, camionul raba - celebru deja printre craioveni, care nu ratează ocaziile de a imortaliza vehiculul la datorie - fiind cel care se apelează la nevoie.

În prezent, autoritățile așteaptă stabilirea câștigătorului licitației pentru un lot de 17 tramvaie, organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, după ce firmele participante au contestat rezultatul. Ucrainenii de la Tatra Yug au fost desemnați câștigători, în detrimentul polonezilor de la Pesa și turcilor de la Durmazlar și Bozankaya. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor se află în curs de stabilire a câștigătorului final al contractului de 202.349.385 lei, TVA inclus, bani din fonduri europene nerambursabile, a cărui cofinanțare din partea Primăriei Craiova este de 3.400.987,70 lei.

Conform contractului, furnizarea tramvaielor este prevăzută pentru anul 2022. 

 

Adauga comentariu