(VIDEO) Deputatul AUR de Dolj și-a azvărlit masca în timpul discursului ”anti-sistem” susținut la ședința de înmânare a mandatelor de parlamentari

Proaspătul deputat de Dolj din partea AUR, Ringo Dămureanu, și-a dat jos masca, apoi a azvârlit-o (VIDEO), în timpul ceremoniei de înmânare a certificatelor de parlamentari desfășurată la Prefectura Dolj. Gestul a fost făcut în timpul discursului pe care fusese invitat să-l susțină de către președintele BEJ Dolj, judecătorul Cristian Iliescu, după ce câte un reprezentant de la fiecare partid spusese, la rândul lui, câteva cuvinte.

Cu un discurs anti-sistem și anti-mască, reprezentantul AUR a creat rumoare atunci când, vorbind despre obligativitatea purtării măștii, și-a dat-o jos, apoi a aruncat-o dintr-o dată pe masă. Președintele BEJ a intervenit și, după câteva secunde, Dămureanu a repus-o pe față, continunându-și cuvântarea.

Aș dori să vorbim despre libertăți, pentru că, uitați-vă, noi purtăm acum niște măști recunoscute oficial de Guvern ca fiind 80% neconforme - moment în care își dă masca jos, apoi o aruncă - suntem obligați să facem asta. Ținem locurile de joacă închise, școlile închise. Toate aceste presiuni care s-au făcut pe populația actuală au dus la acest rezultat. Instituțiile statului au făcut presiuni asupra tuturor cetățenilor și asupra noastră”, a afirmat Ringo Dămureanu în timpul episodului care a surprins audiența.

”AUR este partidul anti-sistem, pentru că sistemul este bolnav, pentru că a derapat foarte grav, pentru că a ajuns să intimideze oamenii. Oamenii trăiesc cu frică și votează cu frică. Pentru că în acest sistem bolnav unii oameni au ajuns să aibă câte șapte mandate, să-și numească descendenții chiar la nivelul unor asemenea instituții județene (...). În prezent, suntem acest partid hulit de foarte mulți, se pun tot felul de etichete. Nu suntem pro-Rusia, pentru că Rusia nu este pro-România, nu suntem pro Uniunea Europeană întoarsă cu spatele către viitor, ci pro Europa Creștină, nu suntem anti-NATO, așa cum în mod greșit s-a spus, spunem cel mai democratic partid al României. Cel mai mic, dar vom demonstra, în scurtă vreme, că este cu adevărat partidul românilor. Suntem un partid care susține națiunea română, partid care susține toți românii din țară” dar, mai ales, din jurul României, comunitățile istorice care au fost foarte grav omise, uitate, părăsite. Susținem românii din Diaspora și de asta am primit foarte multe voturi de acolo. Suntem singurul partid care și-a asumat să suțină Biserica ca și Armata, cele două instituții fundamentale acestui stat”, a afirmat Ringo Dămureanu în cadrul întâlnirii organizate pentru înmânarea certificatelor de proaspăt parlamentari de Dolj celor 14 candidați votați la alegerile din 6 decembrie 2020.. 

Președintele BEJ Dolj: ”Dacă ești partid, implicit faci parte din acest sistem. E o contradicție”

Discursul ”anti-sistem” l-a antrenat și pe președintele BEJ Dolj într-un scurt expozeu, care a intervenit cu un punct de vedere personal, mărturisind că a simțit nevoia să o facă. ”Am auzit această denumire de partid anti-sistem după alegerile din 6 decembrie. Personal, și raportându-ne la doctrina de Drept Constituțional, nu cred că poate exista așa ceva. Repet, este punctul meu de vedere, întemeiat pe ceea ce au scris specialiștii în Drept Constituțional. Toată activitatea unei țări se desfășoară fiind guvernată de un ansamblu de legi, condusă de instituții care au anumite prerogative constituționale sau legale, toat însemnând un sistem. Or, dacă ești partid ai o reglementare legală și constituțională și implicit faci parte din acest sistem. Atunci, e o contradicție. Cum ar putea o parte a sistemului să fie anti-sistem? Este o utopie. Am făcut aceste precizări nu cu scop de polemică, ci pentru că am simțit nevoia să spun acest aspect”, a explicat judecătorul Cristian Iliescu.

Iar Ringo Dămureanu a ținut să aibă ultimul cuvânt: ”Sunem împotriva unui sistem care nu mai este democratic. Dar, cum am spus, noi suntem cel mai democratic partid și veți vedea asta!”.

https://youtu.be/Vh_NumtT7MU

Adauga comentariu