(VIDEO) Descinderi în forță la Calafat la clanul care și-a atacat rivalii cu bâte și furci. Agresorii au fost reținuți

Au fost lupte de stradă în micul oraș Calafat, în urma cu o săptămână. Două familii de țigani s-au înfruntat în centrul orașului, în plina zi, cu politia de față. Mai mult decât atât, un polițist care încerca să intervină și sa înăbușe conflictul cu un spray lacrimogen a fost lovit peste mână cu o bâtă. Atacatorul său a fost identificat de polițiști după scandal și a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Doar că cercetările au continuat pentru identificarea tuturor celor implicați, iar astăzi au descins la casele lor.

"În cursul acestei zile, politisti din cadrul IPJ Dolj au efectuat 12 percheziții domiciliare, la locuințele mai multor persoane din municipiul Calafat. 13 bărbați din Calafat sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și lovirea sau alte violențe. In ziua de 09.12.2018, acestia ar fi pătruns fara drept în locuința unei femei din Calafat si ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, participând si la o încăierare. De asemenea, acestia ar fi lovit un bărbat, din aceeași localitate.", a declarat Mihaela Gîrd, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Pe lângă atacatori, oamenii legii au identificat și obiectele pe care agresorii le-au folosit în încăierare. Furci, cozi de topor, bâte de lemn și bare de metal au fost confiscate de polițiști.

Față de cele 13 persoane a fost dispusă reținerea pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj. Mâine urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Adauga comentariu