(VIDEO) Disperarea costa! Cat plătesc sirienii și irakienii ca să fie transportați ilegal prin tara noastră, pana la destinație

Nu mai puțin de 6000 de euro susține un șofer sirian ca a primit pentru a transporta ilegal un concetatean, pe la noi prin tara, spre Danemarca.

În această dimineață pe la punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sirian, la volanul unui Nissan, înmatriculat în Danemarca. "Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită ascunsă în portbagaj, într-un spaţiu special amenajat, o persoană de sex masculin.În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean din Siria, în vârstă de 20 de ani, care a declarat că a recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Danemarca şi nu avea documentele necesare", declară reprezentanții Politiei de Frontieră.

De asemenea, șoferul a declarat că a preluat tânărul din Grecia, cu scopul de a-l transporta în Danemarca, în schimbul sumei de 6.000 de euro.

Polițiștii de frontiera au întrerupt călătoria persoanelor celor doi, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluați de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor.

Adauga comentariu