(VIDEO) ”Doreii” unei firme private au forat strada proaspăt asfaltată și au spart conducta de alimentare cu apă, pe Unirii

Angajații unei firme care urma să facă racordul de canal pentru o proprietate de pe Str. Calea Unirii, din apropierea Parcului ”Romanescu” din Craiova au spart, astăzi, conducta principală de alimentare cu apă din zona din zona Cuprinsă între Facultatea de Medicină și Parcul Romanescu. Din cauza avariei, reprezentanții Companiei de Apă au anunțat că sunt nevoiți să sisteze alimentarea cu apă potabilă în perimetrul cuprins între străzile Unirii - Gheorghe Chițu – Corneliu Coposu – Unirii.

Firma care a produs avaria era agreată de CAO și avea un acord de principiu pentru astfel de lucrări. În acest caz era necesară și o autorizație de construcție cu foraj de la Primăria Craiova, pentru că strada era proaspăt asfaltată. Însă executantul era obligat să ceară și asistență tehnică de la CAO, așa cum prevede avizul de principiu, însă nu a făcut-o, iar muncitorii au dat înainte până au forat direct în conducta de apă. (Foto jos)

”Firma s-a apucat să facă singură lucrarea și a făcut forajul direct în coducta de alimentare cu apă. Este vorba despre una dintre firmele agreate de CAO pentru acest fel de lucrări, însă i se va retrage agreerea și va suporta și consecințele: va plăti pierderile de apă, conducta avariată, munca angajaților noștri și asfaltul stricat. Dacă executantul cerea asitență tehnică de la noi și se întâmpla ceva, era greșeala noastră, însă nu a respectat avizul de principiu și trebuie să plătească”, a precizat, pentru Ziarul de Craiova, directorul CAO, Alin Șuiu.

La această oră, echipele Companiei de Apă intervin la fața locului pentru reparații.     

    

          

Adauga comentariu