(Video) EROII ZILEI! Trei oameni, salvați de jandarmi din casa care le-a luat foc

Trei persoane au fost salvate, azi-noapte, din calea flăcărilor care le cuprinseseră casa, de o echipă de jandarmi care a văzut focul. Oamenii, două femei și un bărbat, dormeau și nu aveau habar că un incendiu a izbucnit la anexele de lângă casă, situată pe Str. Târgului din Craiova. Jandarmii, opt la număr, dintr-o subunitate de intervenție a Grupării de Jandarmi Mobilă ”Frații Buzești”, aflată în apropiere, au sărit imediat în ajutor. Au sunat la 112, la ora 02:42, și, până la sosirea echipajelor de pompieri, jandarmii au trezit persoanele aflate în imobilul de locuit, cu semnalele acustice din dotare, și au intervenit imediat pentru evacuarea victimelor - de 65 ani, 57 ani si 86 ani. Totdată, au oprit alimentarea cu gaze naturale și energie electrică, ca să evite un eveniment major. Pe bătrână au scos-o pe brațe, reușind salvarea tuturor fără ca nimeni să ajungă în postura de a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Între timp au ajuns și ceilalți salvatori, pompierii, care au lichidat focul.

”Pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la anexele gospodărești din imediata apropiere a casei de locuit, existând posibilitatea de propagare la întreaga locuință. În urma incendiului, au ars acoperișul casei confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 40 m.p., anexa gospodărescă și s-au deteriorat pereții exteriori ai imobilului, precum și bunurile din interiorul unei camere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric”, au precizat reprezentanții ISU Dolj.

Eroii nopții și ai zilei, la Craiova, au fost: plutonier major Mădălin NINCIULEANU, plutonier adjutant Ovidiu ANDRONACHE, sergent major Robert SLABU, plutonier adjutant Adrian MĂLĂESCU, plutonier adjutant șef Costel DĂBULEANU, plutonier major Marius TRAȘCĂ, plutonier adjutant Georgel MITRIȚOAIA.

Adauga comentariu