(VIDEO) Eveniment important în inima Olteniei. Au început lucrările la drumul expres Craiova-Pitești. Evenimentul a fost perturbat de huiduielile unor protestatari la adresa liderilor PSD

Eveniment important pentru Oltenia. Astăzi au început lucrările la drumul expres Craiova-Pitești.

Startul s-a dat în prezenta liderilor PSD de la nivel local și central și autorităților locale și județene. Liderul PSD Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor Razvan Cuc, șeful CNAIR Narcis Neaga și Lia Olguta Vasilescu sunt printre cei care au fost de fata la punerea temeliei drumului expres.

"Primul tronson va începe de la km 0 al orașului Craiova, vom avea un nod rutier care va lega practic centura de Nord a Craiovei, pana la km 17, limita de județ Dolj-Olt. Drumul expres va traversa localitățile Craiova-Ghercesti-Pielesti-Comanesti",a declarat Răzvan Cuc, ministru Transporturilor.

Au demarat lucrările pentru al doilea tronson al drumului de mare viteza. Potrivit contractului, perioada de execuție ar trebui sa fie 24 de luni, insa constructorii spun ca vor termina mai repede.

"A fost un drum lung și anevoios, cu multe schimbări, dar iată că, în final, am reușit să aducem primele utilaje pe șantier și să dăm drumul lucrărilor. Momentan, asta se întâmplă doar pe două tronsoane din patru, celelalte două fiind blocate, încă, de felul diferit în care instanțele consideră să judece în România. Însă le-am promis oamenilor că acest drum se va face și sper să fie gata cât mai curând", a declarat Claudia Manda.

Lucrările la tronsonul 1 nu pot începe din cauza unui studiu de fezabilitate din 200u care nu tine cont de prezenta sondelor în zona. Primul tronsol a costat aproape 13 milioane de euro și studiul de fezabilitate trebuie modificat.

Valoarea acestui celui de-al doilea tronson se ridica pentru cele doua loturi la 145.363 de milioane de lei.

Liderii prezenți la deschiderea șantierului au fost întrerupt în activitatea lor de huiduielile câtorva protestatari crre au reușit sa închidă evenimentul ceva mai repede, pentru ca liderii PSD s-au urcat în mașini și au plecat.

Adauga comentariu