VIDEO FOTO Metrul de autostradă construit de Ștefan Mandachi e la doi pași de Suceava la poalele unei reclame a restaurantului Spartan

Ieri, Ștefan Mandachi, patronul lanțului de restaurante Spartan, a anunțat că a construit din fonduri proprii primul metru de autostradă din Moldova. Omul de afaceri a evitat să anunțe unde se află acest ciot de autostradă, însă filmulețul de prezentare l-a dat de gol.

Reporterii Ziar de Suceava și-au testat vigilența și au reușit după ce au vizionat imaginile făcute publice de Ștefan Mandachi să depisteze locul în care a fost amenajat metrul de autostradă. Afaceristul a lăsat de înțeles că începutul de autostradă s-ar afla undeva între Voroneț și Putna, însă este mult mai aproape de municipiul Suceava.

Bucățica de autostradă se află pe raza comunei Cumpărătura în apropiere de intersecția ce duce spre comuna Bosanci. Metrul de autostradă a fost construit pe partea dreaptă a sensului de mers Fălticeni – Suceava chiar la poalele unui stâlp proaspăt vopsit ce sprijină, întâmplător sau nu, o reclamă a restaurantului Spartan.

Autostrada este acoperită cu pietriș, însă reporterii Ziar de Suceava au putut-o depista destul de rapid. Stâlpii ce delimitează sensurile de mers, indicatorul și borna au fost demontate, urmând să fie amplasate la loc până la marea inaugurare din data de 15 martie 2019, ora 15.00.

Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi a construit în mod simbolic, din banii săi, primul metru de autostradă din Moldova. El a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni și a lansat o provocare pentru românii din întreaga lume, indiferent de statut social sau profesie, în încercarea de a atrage atenția asupra amânării excesive a construirii autostrăzii în Moldova.

Adauga comentariu