(VIDEO) Fugarul de la Șimnic a fost găsit la miezul nopții

Bărbatul de 57 de ani, care a fugit, duminică seara, din sediul Postului de Poliție din Șimnicu de Sus, a fost prins în jurul orei 00.00. Zeci de echipaje de la toate structurile MAI au participat la acțiunea de prindere. Dorel, fiindcă așa era cunoscut în localitate, pe numele său real Vasile Barbu, fusese reținut pentru 24 de ore pentru lovire și alte violențe. Doljeanul a fugit din sediul poliției printr-o fereastră de la parterul clădirii. 

După evadare, au fost instituite filtre rutiere, atât în județ, cât și în județele învecinate. 

În urma activităţilor de căutare, periere și scotocire, în jurul orelor 00.05, bărbatul a fost găsit și prins într-un șanț cu vegetație abundentă, de pe marginea unui drum secundar de pe raza comunei Simnicu de Sus, la aproximativ 800 metri de sediul poliției, de echipele formate din polițiști și jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca la finalizare să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Dorel a fost introdus Centrul de Reținere și  Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Bărbatul fusese reținut pentru 24 de ore ca urmare a două dosare pentru lovire și alte violențe. În 2017 Vasile Barbu a lovit un bărbat, care a avut nevoie de 9 zile de spitalizare. Dosarul întocmit în această speță a fost înaintat parchetului județean, apoi a fost declinat către parchetul local. Pe 14 iunie a.c., Dorel a lovit un alt bărbat, acesta din urmă având nevoie de 18 zile de spitalizare, iar agresorul s-a ales cu un nou dosar. Ulterior cele două dosarele au fost reunite și s-a dispus reținerea lui pentru 24 de ore. 

 

Adauga comentariu