(VIDEO) Haine contrafăcute ale unor branduri renumite se vând în Târgul Municipal de ani de zile. Polițiștii doljeani au descins la vânzătorii de ocazie și i-au lăsat fără marfă în valoare de sute de mii de lei

Descinderile au avut loc ieri dimineață în Târgul municipal din Craiova. Polițiștii de la Serviciul Economic au mers la sigur, dat fiind faptul că se știa că acolo se vând haine ale unor branduri renumite. Dar în timp ce vânzătorii se jurau că îmbrăcămintea și încălțămintea sunt originale, oamenii legii îi bănuiesc că vindeau în proporție covârșitoare doar obiecte contrafăcute aduse din Turcia sau China. 

Poliţiştii doljeni specializaţi în investigarea criminalităţii economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni, dintre care 6  prevăzute de Legea nr. 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice şi una conform Codului Fiscal. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, dintre care 1.102 produse textile, 151 de perechi de încălţăminte şi 30 de litri de băuturi alcoolice.

Oamenii legii vor expertiza fiecare obiect confiscat pentru a stabili dacă este vorba de marfă contrafăcută sau marfă originală obținută în urma furturilor din magazinele marilor branduri. Pe numele celor asupra cărora s-au găsit mărfurile s-au întocmit dosare penale. 

 

Adauga comentariu