(VIDEO) Hoțul care a furat peste 2 kg de bijuterii din mall-ul din Craiova, prins în Ilfov. În urma unor percheziții, a fost prins și complicele lui

Un bărbat reușea să fure din incinta Electroputere Park Mall Craiova, în seara zilei de 13 iulie 2019, circa 2,2 kg de bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 475.000 lei, dintr-un magazin tip insulă, situat pe unul dintre coridoarele complexului. Programul cu publicul se încheiase și majoritatea vânzătorilor plecase. Hoțul a sărit în interior și a început să golească din cutiile cu bijuterii, îndesându-le într-o plasă. După ce a umplut-o, a dat să plece, însă a fost văzut de unul dintre paznici. Angajatul a fugit după el, moment în care suspectul a abandonat sacoșa cu bijuterii și a reușit să iasă din mall, făcându-se nevăzut.

„S-a mişcat foarte repede şi a avut mult tupeu. A avut un plan bine pus la punct, credem că a pândit-o şi pe angajata stand-ului. Degeaba sunt camere de supraveghere, degeaba e pază, putem fi furaţi oricând. Dar, nu ne mai miră nimic. Nu l-au prins, o să mai încerce!”, declarau pentru adevărul.ro, după comiterea jafului, angajații mall-ului.

Poliția a demarat o anchetă și, după un an și jumătate de cercetări, ieri, pe 21 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova, cu suport tehnic de la Poliția Criminalistică a IPJ Dolj și sprijinul colegilor de la D.G.P.M.B – Secția 13 Poliție și I.P.J. Ilfov – Poliţia Oraşului Măgurele, au descins la locuințele a doi bărbați, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, adică furtul bijuteriilor din data de 13 iulie. Cei doi erau acasă în momentul perchezițiilor și au fost conduşi la sediul secţiei pentru cercetări.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduşi în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunere de arestare preventivă.

Foto cover: captură cameră de supraveghere

 

 

Adauga comentariu