VIDEO. (Iar) Au ieșit băieții la drifturi, în parcări de supermarket

Scârțâitul de roți, întoarcerile cu frâna de mână și fumul de roți au devenit ceva aproape banal în Craiova. Cu mașini mai scumpe sau nu, găștile de șoferi care caută senzațiile de genu își fac veacul prin parcările magazinelor, unde găsesc loc de manevre și condus ”sportiv”, cu precădere după lăsarea întunericului. Asta îi deranjează și enervează la maximum pe oamenii normali, care locuiesc în apropiere, și care nu vor altceva decât să se odihnească.

O astfel de distracție a fost imortalizată aseară la unul dintre magazinele Lidl din Craiova. În imagini se pot observa două mașini care fac ”valsul mirirlor” în parcare, cu o asistență numeroasă alături. ”Întrunirile” auto de genul nu sunt nici pe departe rare, ba chiar au devenit obișnuință. Și asta nu e singura modalitate în care proprietarii de mașini care adoră să scoată fum și scârțâit de roți o fac. Există și sensurile giratorii. După cel puțin două ture în jurul lor, unii le părăsesc în trombă, accelerând puternic.

Reprezentanții poliției spun că din punct de vedere legal în baza imaginilor filmate de oameni nu se pot da sancțiuni, ci doar dacă ele sunt realizate cu aparatură omologată. Cetățenii care sunt deranjați de asemenea acivități trebuie să apeleze serviciul unic de urgență 112 chiar în momentul în care se petrece, pentru ca polițiștii să poată acționa atunci.

Conform art. 109 din OUG nr. 195/2002 R, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier. Constatarea contravențiilor se poate face și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Sursă preluare video: Facebook/Ești din Craiova dacă...

 

Adauga comentariu