(VIDEO) Idee aparte de reciclare a hainelor. Outfit-uri cu poveste, vândute la un târg din Craiova

Un târg din Craiova a adus o idee interesantă și nouă pe piața din oraș: Haine cu poveste. Mai mulți tineri craioveni au venit cu articole vestimentare personale și le-au vândut la prețuri mici pentru a încuraja reciclarea.

Ideea a prins, iar tinerii și-au vândut marfa ca pâinea caldă.

Haine pentru sezonul rece, rochii făcute pe comandă, costume elegante sau accesorii cu poveşti. Sunt doar câteva dintre articolele vestimentare care au umplut saloanele de la târgul, de weekend-ul trecut. Au fost prezenti peste 25 de tineri care și-au făcut curat în garderoba personală și s-au gândit să recicleze hainele pe bani puțini.

“Astăzi am adus o parte din rochiile mele de evenimente. O salopetă de eveniment, o rochie clasică...", ne spune una dintre vânzătoare.

Este şi cazul Larisei, care și-a adus la târg multe dintre rochiile sale create pe comandă. Toate piesele ei vestimentare au o poveste.

"Am adus rochița pe cate am avut-o la botezul finutei mele. Una care este de la banchetul meu și săndăluţele pe le-am purtat în ziua nunţii", ne-a spus Larisa Bițînă.

Cu gândul de a reduce consumerismul a venit şi Lucian, un tânăr designer vestimentar. El a creat un outfit care cuprinde câte 3 articole vestimentare, pentru ca nehotărâţii să poată alege mai uşor ţinuta care li se potriveşte. 

“Să facem ceva util cu hainele. În niciun caz să le păstrăm într-un şifonier prăfuite şi să uităm de ele", ne-a explicat Lucian Tudora, tânărul designer.

Cele mai încântate de concept au fost tinerele cliente, care şi-au alocat un buget destul de generos pentru fuste, rochii sau cămăşi pentru petrecerile de iarnă. 

Hainele de la târgul de poveste s-au vândut cu prețuri începând de la 10 lei, dar au ajuns la și câteva sute de lei pentru articolele vestimentare formate din mai multe piese.

 

Video - Yard Sale Craiova

Adauga comentariu