(VIDEO) Ilie Balaci își "premiază" juniorii. Autoritățile locale, colegii și prietenii Minunii Blonde au ținut discursuri în lacrimi la prima ediție a galei ce poartă numele fostului mare jucător

Prima ediție a "Galei Fotbalului Doljean Ilie Balaci" s-a desfășurat într-o atmosferă care a îmbinat tristețea cu momente amuzante, de aducere aminte a "Minunii Blonde". 


O sală plină de oameni a cântat în picioare imnul Universității Craiova alături de Ciri Mayer. Autoritățile locale, personalități ale lumi sportive, componenți ai Craiovei Maxima, alături de Lorena, una dintre fiicele lui Ilie Balaci, au trecut pe rând la microfon, împărtășind alături de cei aflați în sala Filarmonicii Oltenia, amintiri și momente petrecute alături de Minunea Blondă.

Primarul Craiovei, colegii de generație și prietenii apropiați ai lui Ilie Balaci și-au ținut discursurile în lacrimi.

"Ilie Balaci a fost și va rămâne o legendă, o poveste pe care unii dintre noi am avut onoarea și bucuria să o trăim pe viu. Legat sufletește de Universitatea Craiova și în special de Craiova, orașul unde mii de suporteri mărșaluiau doar de dragul lui pe străzi după meciurile în care evolua. Ilie Balaci nu a fost doar al familiei sale, a fost al colegilor de generație, al suporterilor, al milioanelor de români și tocmai pentru că și-a dorit să ajute copii talentați încercăm și noi din acest an să îi ducem visul mai departe." , a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

"Dacă acum câteva luni, ziceam că pe 19 decembrie ne adunăm aici în memoria lui Ilie Balaci am fi râs, nu ne-ar fi venit să credem. Eu și la momentul actual nu sunt încă ancorat în realitatea acestui moment trist care a fost decesul prietenului nostru. Mă mai uit la fimulețe pe youtube cu faze din meciuri sau cu declarațiile lui și mă gândesc că a doua zi îl voi suna și ne vom tachina pe marginea acestui subiect, dar în câteva secunde realizez că nu mai am cu cine, că el a plecat." , spune Sorin Cârțu, component Craiova Maxima, fost coleg și prieten al lui Ilie Balaci.

"Cred că a fost cel mai bun jucător din istoria noastră și gtrebuie să fim mândri că l-am cunoscut și că a fost contemporan cu noi." , a adăugat Gică Craioveanu, fost coleg și prieten al lui Ilie Balaci.


Prin "Gala Ilie Balaci" de fapt autoritățile locale continuă ceea ce au fostul mare fotbalist obișnuia să facă, să sprijine și să insufle micilor talente, micilor fotbaliști, pasiunea pentru această "meserie". Astfel că la prima ediție a "Galei Sportului Doljean Ilie Balaci" autoritățile locale au premiat cei mai buni juniori de fotbal din județ și cei mai buni antrenori.


Valentin Mihăilă a fost desemnat fotbalistul anului. Jucătorul Universității Craiova are daor 18 ani și deja a ajucat în echipamentul Universității de nu mai puțin de 15 ori. Antrenorul anului a fost numit Dragoș Bon - U Craiova 1948.

Adauga comentariu