(VIDEO) Imagini cu puternic impact emoțional! O cameră de supraveghere a surprins atacul unor câini de luptă asupra unui animal fără apărare

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, pe 5 martie și a fost surprins de camerele de supraveghere ale proprietarului cățelului atacat.

Pe imagini se observă că doi câini din rasa Amstaff, considerați periculoși, se plimbă nestingheriți pe stradă. La un moment dat, cei doi își îndreaptă atenția către un câine care se afla la câțiva zeci de metri distanță. Pornesc în viteză și înhață cokerul lipsit de apărare, apoi îl târăsc și îl smucesc de cap și de gât. Un alt câine de rasă comună se alătură celor doi atacatori și îl prinde pe coker de un picior. Atacul durează minute întregi, timp în care câinele  mușcat aproape că nu mai mișcă.

În tot acest timp, proprietarul celor trei câini agresivi nici măcar nu își face griji că animalele sale se află pe stradă. După ce aplaudă în semn de chemare, omul renunță la a-și mai băga câinii în curte și se face nevăzut. 

În timp ce bietul coker este sfâșiat, un bărbat apare cu o lopată și încearcă să îndepărteze agresorii și să tragă câinele rănit în curtea sa Doar că cei doi Amstaff nu se lasă ușori înduplecați și este nevoie de intervenția unui al doilea bărbat care aruncă cu pietre pentru a-i face să renunțe. Cokerul este aproape inert și, deși încearcă să se ridice, nu reușește. Într-un final, acesta este luat în brațe de unul dintre bărbați.

Proprietarul cățelului rănit a mers imediat la poliție și a sesizat atacul sângeros. Oamenii legii s-au dus cu jandarmii peste stăpânul celor doi câini periculoși și l-au amendat cu 500 de lei. 

„Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat de 63 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că mai mulţi câini, ce aparţineau vecinului său, i-au atacat câinele. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că animalele respective ar fi scăpat din curtea proprietarului acestora, un bărbat de 67 de ani, din Craiova. Având în vedere abaterile constatate, poliţiştii au sancţionat contravenţional bărbatul care nu a respectat prevederile OUG 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, neluând măsuri de împiedicare a atacului canin asupra unui animal domestic”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Dolj. 

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a se asigura că nu au mai existat și alte atacuri ale câinilor de luptă. 

 

Adauga comentariu