(VIDEO) Imagini șocante la o grădiniță din Craiova: O mamă a agresat educatoarele și și-a luat copiii cu forța, apoi s-a făcut nevăzută

Situație incredibilă, azi, la Grădinița ”Prichindel” din Cartierul Lăpuș. O mamă, însoțită de mai multe persoane, a spart ușa clădirii, a intrat în mai multe clase unde erau preșcolari, a împins și lovit educatoarele și, după ce și-a identificat copiii, i-a scos cu forța din instituție, i-a băgat într-o mașină și s-a făcut nevăzută. Femeia, care este divorțată de soț, a obținut în instanță custodia copiilor gemeni, însă erau în grija tatălui în prezent, fiindcă, potrivit acestuia, minorii și-ar fi exprimat dorința să rămână cu el, dar și pentru că mama ar fi fost de negăsit.

Polițiștii Secției 3 Poliție Craiova au întocmit dosar penal pe numele mamei, Diana Augusta Smeu, pentru loviri și alte violențe și distrugere, pentru că ar fi împins educatoarele și a distrus ușa de acces în clădire. Cât despre o așa-zisă răpire, nu poate fi vorba, pentru că minorii i-au fost încredințați, prin hotărâre judecătorească, mamei. Din păcate, însă, din imagini se observă cum unul dintre copii se opune, prinzându-se de bara de metal a unui semn de circulație, de care se ține cu putere, pentru a nu fi băgat de mamă într-o mașină. Educatoarele nu au vrut să-i dea femeii copii, motivând că aceștia fuseseră luați în ultima perioadă, de la grădiniță, numai de către tată.

Tatăl copiilor, Alin Irinel Voicu, confirmă că există o hotărâre definitivă a unei instanțe prin care minorii au rămas în grija mamei, însă, prin ordonanță preșidențială, i s-a acordat dreptul de a avea legături personale cu cei doi minori. Potrtivit avocatei bărbatului, timp de un an, mama nu a dorit să-i permită tatălui să îi viziteze, conform legii, sau să aibă vreo legătură personală cu el.

”În septembrie 2019 tatăl, și un executor judecătoresc, a aflat că mama îi ducea, cân era programul de vizitare, în București, acolo unde și-ar fi găsit un serviciu. Tatăl, având dreptul legal de a avea legături cu el, i-a luat într-un weeend, i-a dus la locuința lui, unde putea să-și exercite conform hotărârii judecătorieșrti, legăturile personale. În ziua următoare, duminica, a încercat să îi ducă copiii mamei, însă la locul unde a stabilit instanța să locuiască, în comuna Celaru, mama nu a fost găsită”, explică avocatu bărbatului. Potrivit declarațiilor acestora, s-a încercat să se ia legătura cu mama prin mai multe mijloace, însă fără succes.

Femeia ar fi formulat plângeri penale pe numele fostului soț, fiindcă acesta ar fi refuzat să îi dea copiii. Însă, susține avocatul lui Alin Voicu, copii și-ar fi expus în mod expres dorința de a rămâne alături el. ”Ulterior, dumneaei (mama copiilor n.r.) a luat legătura cu un executor judecătoresc, să pună în executare decizia de a fi copiii la locuința dumneaiei, iar noi ne-am prezentat cu copii la executor și, conform procesului verbal, s-a constat refuzul minorilor de a merge la domiciliul mamei. Minorii s-au atașat de tată și au spus că la domiciliul mamei, bunicii sunt mai agresivi, iar bunica l-ar fi bătut pe unul dintre ei. Afirmațiile copiilor au fost consemnate în fața executorului judecătoresc, există un act oficial. Minorul s-a exprimat că vrea să rămână cu tatăl. În acest sens, se face și consiliere psihologică, in interesul minorilor, pentru a se stabili legături cu ambii părinți”, mai spune avocatul.

la rândul lor, oamenii legii au anunțat că s-a întocmit un dosar penal și că cercetările sunt continuate sub supravegherea unu procuror din cadrul Perchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.

În această dimineaţă, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de o femeie de 39 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că o femeie a fost agresată în incinta unei grădiniţe, din Craiova, unde lucrează. La fața locului s-au deplasat poliţiştii, care, din primele verificări au stabilit faptul că, în această dimineaţă, o femeie de 40 de ani, din Celaru, împreună cu părinţii acesteia, s-au deplasat la grădiniţa unde se aflau cei doi copii minori, ai acesteia, în vârstă de 5 ani, care îi sunt încredinţaţi prin hotărâre judecătorească, din anul 2017. Educatoarele ar fi refuzat să-i încredinţeze copiii femeii, pe motiv că aceştia ar fi fost aduşi la grădiniţă în ultima perioadă de către tatăl acestora, un bărbat de 42 de ani, din Craiova. Pe fondul acestor neînţelegeri, a izbucnit un conflict, în timpul căruia două educatoare ar fi fost agresate fizic de către femeia în cauză şi tatal acesteia. Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că uşa de acces în incinta grădiniţei ar prezenta distrugeri, care ar fi fost provocate de cele trei persoane. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi distrugere, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unu procuror din cadrul Perchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

UPDATE: Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în această după-amiază, tatăl celor 2 copii a formulat plângere scrisă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului şi lipsire de libertate. Și în această cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Perchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.

 

Adauga comentariu