(VIDEO) Imaginile care nu s-au văzut în scandalul de acum doi ani de la On OFF. Atacul cu pistoale, cuțite, macete și săbii nu l-a impresionat însă pe judecătorul căruia i-a revenit cauza

Reglarea de conturi din toamna anului 2016, atunci când un grup de câteva persoane au încercat să revendice supremația în cadrul grupării cunoscute sub denumirea de „Frăția” a dus la violențe extreme care au avut loc în incinta unui bar din centrul orașului. La momentul respectiv, Gigi Vadik Zavera, unul dintre capii grupării, a dorit să tranșeze situația și să îi pună la punct pe cei care doreau să îi ia locul. 

Pe imaginile suprinse pe camerele de supraveghere ale barului se vede momentul în care Zavera, cunoscut ca Gigioc, se ridică de la masă și se îndreaptă furios către un bărbat aflat la numai câțiva metri distanță. Ajuns în fața lui, îl lovește cu pumnii și cu picioarele, timp în care un al treilea bărbat scoate un cuțit și încearcă să lovească și el.

Scena continuă în afara barului, acolo unde victima, un alt membru al lumii interlope, este lovită fără oprire. 

Bătutul, Cristian Vlădescu, cunoscut sub numele Ventura, și-a chemat imediat întăriri. S-a întors în bar cu mai multe persoane și au pulverizat spray paralizant către cei care îl atacaseră. Gigioc și ai lui au început să arunce cu scaune și apoi au plecat în urmărirea lui Ventura înarmați cu mai multe arme și o bară metalică. Urmărirea a continuat pe stradă, acolo unde Ventura a fost prins și lovit de unul dintre agresori cu bara metalică în cap, dar și cu pumnii și picioarele. 

Următoarea scenă este și ea surprinsă de mai multe camere de supraveghere aflate pe stradă. Gigioc, înarmat cu o sabie, și alte cinci persoane au plecat de la fața locului, dar au fost urmăriți și atacați de Ventura și alți doi bărbați. Aceștia din urmă aveau asupra lor o sabie și un spray paralizant. Pe aceleași imagini se vede și reacția unuia dintre cei atacați care scoate un pistol și trage trei focuri de armă, dar, din motive necunoscute, arma nu a funcționat. 

La momentul respectiv, Vlădescu, zis Ventura, a ajuns la spital cu răni la cap și multiple traumatisme pe corp. Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele a 13 persoane considerate că au fost implicate în reglarea de conturi de la vremea respectivă, printre aceștia numărându-se și un polițist cercetat pentru că ar fi divulgat informații și i-ar fi favorizat pe cei reținuți în dosar.

Dosarul a fost trimis în judecată, iar la începutul acestei săptămâni s-a dat pronunțarea în Camera preliminară la Tribunalul Dolj. Doar că imaginile de pe camerele de supraveghere care suprind momentul agresiunii nu par să îl fi impresionat pe magistratul care a judecat cauza, astfel că, în loc să trimită dosarul la judecată pe fond, a trimis rechizitoriul înapoi către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. 

“În baza art. 346 alin. (3) lit. a) C. proc. pen. restituie cauza Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, în vederea refacerii actului de sesizare al instanţei privind pe inculpatul Zavera Gigi Vadik, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 şi 3 Cp, tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 din Cp, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 şi 2 din Cp, complicitate la tentativă de omor, prev. de art. 48 rap. la art. 32 şi 188 alin. 1 din Cp, lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 din Cp, complicitate la şantaj, prev. de art. 48 rap. la art. 207 alin. 1, 3 din Cp, toate cu aplicarea disp. art. 38 alin. 1 din Cp. În baza art. 275 alin. (3) cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Cu drept la contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.09.2018.”, se arată în decizia judecătorului Daniel Oțel.

În acest moment, Zavera Gigi Vadik, judecat pentru șase capete de acuzare, printre care și cel de complicitate la tentativă de omor, se află în stare de arest preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni informatice. 

 

Adauga comentariu