(VIDEO) Intervenție reușită a luptătorilor SAS într-un apartament din Craiova, unde un bărbat își ținea închise soția și soacra

O femeie și mama ei au fost scoase, aseară, dintr-un apartament din Craiova, cu ajutorul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj și a unui echipaj din cadrul ISU Dolj, unde soțul uneia dintre ele le ținea închise. Femeia a reușit să ia legătura telefonic cu fratele său, care a anunțat poliția. Oamenii legii au ajuns rapid la blocul situat pe Str. Revoluției din Valea Roșie. Craioveanul, în vârstă de 60 de ani, nu a vrut să deschidă ușa apartamentului și s-a luat decizia că trupa SAS trebuie să intervină numaidecât, pentru a se evita un sfârșit tragic, precum în cazul de la Onești, unde, pe 1 martie a.c., doi muncitori au fos uciși de un bărbat care revendica apartamentul în care lucrau. 

Forțele de ordine au luat hotărârea să pătrundă în locuință, atât prin exteriorul imobilului, cât și prin interiorul blocului. Cu ajutorul unei scări, polițiștii au reușit să pătrundă în locuința situată la etajul 1, pe o fereastră a apartamentui pe care femeile au lăsat-o deschisă intenționat. Concomitent, ușa apartamentului a fost spartă, iar polițiștii au reușit să-l mobilizeze pe bărbat. Din fericire, intervenția s-a finalizat cu succes iar persoanele implicate nu au suferit vătămari corporale. Acțiunea s-a derulat foarte repede.

Bărbatul a fost imobilizat de poliţişti și condus la sediul secției pentru audieri, în vederea stabilirii situației de fapt.

”Polițiștii au stabilit că bărbatul le-ar fi agresat fizic pe cele două femei, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, și de atunci nu le-a mai dat voie să iasă din casă”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Cele două femei s-au opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului. Potrivit declarațiilor acestora, el suferea de tulburări de comportament, însă nu avea un diagnostic stabilit de un specialist.

”În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și violență în familie, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Craiova, urmând ca la finalizare sa fie propusă soluție legală. De asemenea, în cursul nopții trecute, bărbatul a fost transportat la un spital de specialitate, în vederea efectuarii unui consult medical, unde a rămas internat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Adauga comentariu