(VIDEO) “M-a făcut mama oltean” la prima ediţie a concursului. Peste 150 de elevi îmbrăcaţi în straie populare şi-au expus talentul la Băileşti, în faţa unui juriu exigent. Cei mai talentaţi dintre ei au fost premiaţi

În oraşul lui Amza Pellea au răsunat cele mai frumoase voci şi au fost prezentate cele mai frumoase dansuri tradiţionale din regiune. Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” în colaborare cu Casa de Cultură „Amza Pellea” au organizat prima ediţie a concursului judeţean de folclor intitulat „M-a făcut mama oltean”.


La concurs au participat elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal din judeţul Dolj, iar principalul scop a fost promovarea folclorului şi a obiceiurilor populare din Oltenia.

„În zonă există foarte multe talente care trebuie şlefuite şi facem acest lucru prin astfel de concursuri. Nu contează ce premiu iei, important este să participi, să strangi experienţă. Reultatele la aceste concursuri trebuie să te facă să te pregăteşti din ce în ce mai mult, pentru a deveni din ce în ce mai bun.”, a declarat Gabriel Tica, director Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.


Elevii participanţi au urcat rând pe rând pe scenă, unde au creat o atmosferă de sărbătoare, impresionând prin vocile şi talentul lor la dans. Concursul s-a desfăşurat pe trei mari secţiuni. 


Prima secţiune, solişti vocali, unde au participat 11 copii cu voci puternice, grupuri vocale au fost în număr de 6. Cele mai frumoase dansuri populare au fost prezentate pe scena Casei De Cultură de 5 grupuri talentate.


Cei peste 150 de elevi care au participat la concurs au muncit mult înainte pentru a prezenta momente de excepţie. Aceştia au fost pregătiţi de către profesorii lor, iar concursul i-a avut la coordonare pe profesor Tica Gabriel, direcorul liceului, consilierul educativ Gabriela Popescu şi profesorii Cristina Giuvelescu şi Luminiţa Urziceanu.

La final au fost premiaţi cei mai buni elevi dela cele trei secţiuni astfel:
-la secţiunea solişti vocali, locul I a fost câştigat de Joiţa Delia Andreea, locul II de Ana Maria Pellea, locul III Cioacă Andreea, iar menţiunea a mers la Brebu Mihaela.
-la secţiunea grupuri vocale cei mai buni au fost „Oltenaşii” de la Liceul „Mihai Viteazul”, pe locul II s-au clasat „Ţărăncuţele” de la Seaca de Câmp, „Jienii” de la Valea Stanciului au fost pe locul III, iar menţiunea a fost câştigată de cei de la Urzicuţa.
-la dansuri populare, juriul a hotărât ca pe primul loc să fie „Căluşarii” de la Ciupercenii Noi. Tot de la Ciupercenii Noi, dar de aceasta data Ansamblul „Ropota” a câştigat locul II, iar pe locul III au fost cei de la „Drag de Joc”. „Oltencuţele” de la Băileşti au plecat acasă cu menţiune.


Membrii juriului, cei care le-au şi înmânat tinerilor talentaţi premiile, le-au dat sfaturi care să îi ajute pe viitor. Autorităţile locale promit că aceasta este doar prima din restul ediţiilor pe care le vor organiza în fiecare an de acum încolo.

 

Adauga comentariu